ЧЕМПІОНСЬКЕ ЗОЛОТО Давида ДРАБИКА

  Свою перемогу на чемпіонаті України з літнього біатлону, що проходив 23-28 серпня у Чернігівській області, спортсмен присвятив першому наставнику Івану Григоровичу Стецюку. Тренер підмітив здібності в сільського хлопчини ще у 5 класі, допоміг вийти на широку спортивну стежину.

  В індивідуальній гонці зі стрільбою на чотирьох рубежах Давид випередив найсильніших суперників з Чернігівщини та Сумщини і піднявся на першу сходинку переможного п’єдесталу. Біатлоніст вважає, що перемогу йому забезпечила бездоганна стрільба — всього один промах із 20 пострілів. Це рекорд змагань! У спринті Давид був четвертим, не вистачило декілька секунд, щоб стати призером, а в змішаній естафетній гонці, де разом із Давидом виступала і великокусківчанка Діана Смолій, збірна області виборола бронзову медаль. Своїм виступом земляк не дуже задоволений, каже, що розкрився не на повну силу.

  Майже все літо юнак провів на тренувальних зборах — здебільшого на спортивних базах у Тисовці (Львівська обл.) і Підгородньому (Тернопільська обл.). Мабуть, завдяки хорошій підготовці вдалося здобути чемпіонський титул, який відкриє нові перспективи.

  Наразі Давид має перерву в тренуваннях, тож на декілька днів приїхав у рідну Москалівку. Невдовзі поїде на навчання в Тернопільський Національний економічний університет (2 курс).

  Наприкінці вересня кандидат у майстри спорту Д.Драбик розпочинає підготовку до чемпіонату України з біатлону, що проходитиме у Тисовці або Сянках. На нього покладає великі надії. Перемога в чемпіонаті України може забезпечити йому місце в Збірній України та участь у чемпіонаті Європи. А там, вважає Давид, і до мрії (взяти участь в Олімпійських іграх і стати чемпіоном світу) — рукою подати. Але для цього потрібно ще багато тренуватися й удосконалюватися. Найголовніше завдання, що перед собою ставить на заняттях —  відпрацювати швидкість «ходу», тоді можна і з маститими спортсменами позмагатися.

  Тренер Іван Стецюк гордиться досягненнями вихованця, вважає його перспективним, цілеспрямованим, наполегливим і вірить в його успіх.

  Олеся МЕЛЬНИЧУК.