ЧОМУ НЕ МОЖНА ТЕРПІТИ ГОЛОВНИЙ БІЛЬ

  Сучасна людина щодня стикається з безліччю факторів, що провокують розвиток судинних захворювань та, навіть, хвороби головного мозку. Статистика свідчить, що понад 60% людей час від часу страждають від порушень кровообігу в мозку, зокрема, головного болю.

  Головному болю часто приписують банальну перевтому або мігрень, та насправді він є найпершим симптомом порушень мозкового кровообігу. Тож, якщо вас періодично турбують здавлювання у висках та потилиці, що переростають у пульсуючий біль, запаморочення та шум у вухах, ви швидко стомлюєтеся на роботі та погано спите, а пам’ять погіршилася – це може свідчити про розвиток хронічної ішемії мозку (ХІМ). Ускладненнями цієї недуги можуть стати склероз мозку чи ішемічний інсульт та, навіть, призводити до старечого слабоумства.

  Зазвичай ХІМ починається із атеросклерозу судин головного мозку, що тягне за собою гіпертонію чи гіпотонію. І виною цьому не лише шкідливі звички, а й банальна сидяча робота та відсутність достатніх фізичних навантажень та т.п.

  Не варто терпіти кількаденний або регулярний головний біль, тим паче “включати в щоденний раціон” знеболювальні пігулки. Саме час звернутися до лікаря-невропатолога й пройти необхідні обстеження, аби той призначив необхідне лікування. Окрім цього варто кинути палити, відмовитися від алкоголю та гострої й жирної їжі. Якщо ви багато працюєте за комп’ютером, не забувайте робити невеличкі перерви що півгодини. Не зайвим буде й зробити кілька фізичних вправ, розроблених спеціально для офісних працівників. Подібні комплекси спортивних вправ можна запросто знайти в Інтернеті. Або просто знайдіть привід зайвий раз встати з крісла, бодай пройтися по кабінету, глянути в вікно. Півгодинні прогулянки після роботи – теж хороша профілактика вищеперерахованим недугам. А раціон варто збагатити вітамінами групи В і вітаміном С, котрі зміцнюють судини.