ЩО ЗМУШУЄ НАС СТАРІТИ ШВИДШЕ

  Не тільки спосіб життя та раціон впливають на процес старіння, а й багато інших факторів. Проте вчені ідентифікували один із найвпливовіших чинників, що просто руйнують вашу молодості та невблаганно скорочують тривалість життя.

  Дослідники з копенгагського університету, що в Данії, з’ясували, що фінансові труднощі безпосередньо впливають на процес старіння, пришвидшуючи його.

  У експерименті, що підтвердив це, взяли участь 5 000 осіб віком 35-55 років. Менше 20% з них довший час мали економічні проблеми, інші ж були цілком заможними людьми або мали середній рівень достатку.

  Фахівці проаналізували фізичні та розумові показники та з’ясували, що люди, котрі більше чотирьох років страждали від скрути, мали не найкращі фізичні показники та поступалися розумовою діяльністю у порівнянні з фінансово благополучними громадянами.

  Справа в тому, що на будь-які проблеми, фінансові зокрема, організм реагує, немов би захищаючись, запальними процесами, що, відповідно, послаблює імунітет й стан організму загалом.

  Відтак, вчені припускають, що нестача грошей, як провокатор постійного стресу, насправді пришвидшує процес старіння організму.