icon clock03.03.2020
icon eye354
УКРАЇНА

Як правильно заповнити декларацію про майновий стан та доходи

  Кременецьке управління повідомляє, що з 1.01.2020 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року. Декларація подається до Державної податкової інспекції за місцем реєстрації фізичної особи за формою затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 року №177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від  2.10.2015р. №859.

  Так, новою формою податкової декларації передбачено в окремому додатку Ф3 здійснення розрахунку суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з ПДФО, у зв’язку із використанням права на податкову знижку.

  Крім того, у новій формі податкової декларації для платників податків, які декларують право на податкову знижку введено окрему позначку у розділі категорія платника, у зв’язку з тим, що такі платники мають окремий граничний строк подання податкової декларації  по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

  Окрім того, введено окремий рядок 10.2 для відображення доходів за цивільно-правовими договорами, отриманих від фізичних осіб-платників єдиного податку IV групи.

Кременецьке управління ГУДПС у Тернопільській області.