icon clock28.05.2021
icon eye223
ЛАНОВЕЧЧИНА

Благодійний ярмарок на підтримку Максимка Антонишина. Разом врятуймо життя

22 травня в Тернополі на території Свято-Троїцького духовного центру предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів молитву за українських хворих діток з діагнозом СМА (спінальна м’язова атрофія). У Тернопільській області проводиться збір коштів для Максимка Антонишина і Арсенка Бориса, які хворіють на це рідкісне захворювання. Кожному з них потрібен укол вартістю 2,3 мільйона доларів.

На території храму засновниця «Україно-Турецького Благодійного фонду» Людмила Марченко організувала благодійний ярмарок зі збору коштів для хлопчиків, у якому взяли участь 9 жінок із Лановецької громади, а саме: Анжела Андрощук, Тетяна Бельма, Тетяна Демчук, Юлія Найсик, Марія Обельницька, Оксана Олексієнко, Віта Хлопецька, Марія Шандрук, Іванна Ящук. Вдруге активні жінки громади долучилися до збору коштів. У середині квітня за ініціативи директора Культурного центру Єловицьких Юрка Матевощука відбувся благодійний ярмарок. За його результатами було зібрано 13 126 грн, які передали обидвом хлопчикам.

У рамках ярмарку в Тернополі зібрали 22 тисячі 504 грн. Виручені кошти передали батькам Максимка Антонишина. Сьогодні збір коштів для нього відбувається повільно. На даний час у його скарбничці менше 9,5% від кінцевої суми. Часу залишилося мало, батькам щоденно доводиться боротися за життя свого сина і шукати шляхи залучення людей, волонтерів та благодійників до збору коштів. Це люди надзвичайної сили та віри, вони не можуть і не мають права ні на хвилину опустити свої руки, попри втому, адже на кону життя маленького сина.

Хочу щиро подякувати всім причетним до благодійного ярмарку! Усіх вас було надзвичайно багато, тому щиро радію, що ви відгукнулись. Господинькам дякую за смачну випічку та сири крафтового виробництва, своїм однокласникам — за надані продукти та кошти, приватним підприємцям — за долучення до ярмарку. Окремо хочу подякувати Юлії Найсик, яка організувала жінок з простору «Територія лідерки», що в Загірцях. Дякую за їхній значний вклад у ярмарок. Божого благословення вашим сім’ям.

Без кожного з вас ми б не досягли такого результату. Творімо добро, бо Глава 25 Євангелія від Матвія 31-46 говорить: «Істину кажу вам: усе, що ви зробили одному з братів моїх найменших, — ви мені зробили». Тож закликаю вас відгукнутися та посильно допомогти. Пожертвувати 10-20 грн може кожен і це кошти, відсутність яких ви не відчуєте, але силу спільної доброчинності відчують батьки Максимка Антонишина.

З повагою та вдячністю — Тетяна ДЕМЧУК,організаторка благодійного ярмарку.

  Кошти на лікування хлопчику можна перерахувати за вказаними рахунками:

ДЛЯ ЖИТЕЛІВ УКРАЇНИ!

MONOBANK 4441  1144  2309  9561 Антонишин Володимир Миколайович (тато)

ПРИВАТБАНК 5168  7573  3253  5584 Антонишин Юлія Володимирівна (мама)

АЛЬФА-БАНК 5355  5711  0893  7020 Антонишин Юлія Володимирівна

ОЩАДБАНК 4790 7299 1060 8884 Антонишин Юлія Володимирівна