Випускний у Лановецькій школі №1: без вишуканих суконь і модних зачісок, однак із вірою у ЗСУ і фінансовою підтримкою воїнів

  Святкування випускного, якого з нетерпінням щороку чекають одинадцятикласники, цьогоріч відбувся не зовсім традиційно. В умовах воєнного часу, коли на фронті щодня гинуть відважні воїни, а українська земля здригається від ворожих куль, снарядів, бомб і ракет, якось не до гучних святкувань. Тому випускники Лановецького ЗЗСО №1 вирішили перенести веселощі на пізніше, після закінчення війни і разом відсвяткувати перемогу. А кошти, що планували на це потратити, — віддати на підтримку Збройних Сил України. Для цього на урочистості запросили волонтера Валерія Собчука, якому передали конверти з грішми. В свою чергу він щиро подякував молоді за патріотизм і підтримку, побажав досягнути поставлених цілей і щоб у їхньому житті ніколи не лунали сигнали повітряної тривоги, а панував мир і спокій.

  В Центрі Єловицьких, у тісному колі випускникам вручили свідоцтва про загальну середню освіту. На жаль, не всі сьогодні прийшли на урочистості. Через воєнні дії в Україні чимало учнів виїхали.

  Як повідомляють у відділі освіти Лановецької громади, 2021-2022 навчальний рік закінчили 330 учнів (3 — з числа внутрішньо-переміщених осіб). Високі досягнення у навчанні показали 58 учнів. Цьогоріч зі школою попрощалися 132 одинадцятикласники. 19 випускників отримали медаль “за високі досягнення у навчанні” та 3 — срібні медалі “за досягнення у навчанні”. 198 учнів 9-х класів отримали свідоцтва про здобуття базової середньої освіти (36 — з відзнакою).

  Такі молоді, красиві юнаки, дівчата сьогодні назавжди прощалися з дитинством. Вручення свідоцтв, золотих, срібних медалей, настанови директора, теплі слова першої вчительки, побажання віднайти вірний шлях у майбутті від класних керівників, мудрі батьківські поради, вдячні слова від випускників батькам і педагогам, які одинадцять років вели шкільними та життєвими дорогами, щемливі пісні про школу, наставників, непрохані сльози присутніх у залі… Таким назавжди запам’ятається один з найщасливіших днів у житті вчорашніх школяриків, а сьогодні — молодих людей, яким відчинилися двері у доросле життя.

  Їхня юність обпалена війною, але з Господньою допомогою, віримо, вдасться все здолати і досягнути омріяних висот, стати корисними рідній Батьківщині, трудитися задля її процвітання, миру, добробуту. В добру путь, випускники, нехай шлях завжди освітлює вам сонце, а батьківська молитва допомагає і оберігає.

  Олеся МЕЛЬНИЧУК.