Волонтерство дітей під час війни: заробляють власною працею, щоб допомогти захисникам

   Діти-волонтери… Сьогодні, як ніколи, цей рух набирає обертів. Ну, не можуть бути діти пасивними у відносному тилу, коли росіяни знущаються, вбивають, гвалтують їхніх однолітків, коли гинуть українські захисники і захисниці, потрапляють в полон, де їх катують, а потім убивають… Діти також хвилюються, переживають, болісно сприймають жорстокість росіян. Тому прагнуть, як і дорослі, чимось допомогти воїнам. Вони вірять в ЗСУ!

 Відтак, перейнявши приклад дорослих, котрі воюють, доставляють гуманітарну допомогу, активно куховарять, шиють, плетуть, збирають гроші, купують, сортують, вантажать, телефонують, моніторять, пишуть… маленькі ланівчани самостійно вирішують об’єднатися, щоб допомогти ЗСУ посильною працею. Звісно, за підтримки рідних.

  У соцмережах ланівчани підтримують дитяче волонтерство, заохочуючи до подальшої безкорисливої праці задля спільної мети усіх в Україні: Перемоги!

  Оксана ЖМАКА: «Оці маленькі ланівчани Смолій Анна, Клівач Олександра, Клівач Дарина, Лотецький Денис, Гуменюк Анна, Кравчук Максим долучились до збору коштів для потреб наших захисників. 💙💛

  Вони не просили грошей у батьків — вони їх заробили самі! 1200 гривень, які діти вторгували за свої сувенірні вироби із резинок, принесли мені — як свій вклад у купівлю тепловізора для нашого захисника.

  Велика подяка батькам за таких дітей!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА 💙💛

На цьому фото немає Гуменюк Анни і Кравчука Дениса».

 «Ще один маленький житель Лановеччини, вчинком якого потрібно пишатися: дванадцятирічний Артур Танащук. Він свої власні кошти вирішив спрямувати на допомогу військовим. 500 гривень Артур отримав від Лановецької міської ради, як талановита та обдарована дитина і неодноразовий переможець танцювальних конкурсів, а ще 500 гривень йому додала бабуся Таня 💙💛

  Коли я побачила, що кошти на мою карточку для благодійності надійшли саме від нього, то спочатку подумала, що це батьки надіслали, але з його рахунку. Вже потім отримала повідомлення від його мами Руслани, яка просила перевірити, чи надійшли кошти, бо син самостійно їх перераховував.

  Цей хлопчина не використав гроші на розваги чи солодощі, а вирішив допомогти військовим.

Велика подяка батькам за такого сина ❤️

Це наше майбутнє 💙💛

Україна була, є і буде»🇺🇦

  Іра ІВАНІЦЬКА: «Наші діти — найкращі!!! І ми це завжди знали. А дівчатка сьогодні це знову показали! Майхрук Аліна, Стаднійчук Аліна, Калітон Христинка принесли 1000 грн. Діти заробляють свої перші гроші не на власні потреби, а для перемоги. А вона вже скоро! Дякуємо за таких прекрасних дітей!

Україна переможе!»

Тетяна ДЕМЧУК: “Гордість розпирає за підростаюче покоління💪! Дівчатка продавали слайми ручної роботи і виручені 500 грн принесли до нашого волонтерського центру🤝. Це доводить лише одну, всім відому річ: хто хоче допомогти, той шукає можливості. Хто не хоче допомагати, той шукає причини😔. Катя Яцула та Віталіна Винник, ви ВЕЛИЧЕЗНІ МОЛОДЧИНКИ і з вас треба брати приклад не тільки діткам, але і багатьом дорослим❤️. СЛАВА УКРАЇНІ🇺🇦! СЛАВА ЗСУ! СЛАВА НАШИМ СВІДОМИМ ДІТКАМ”💙💛

Ці дівчатка згодом принесли у волонтерський центр знову таку ж суму, яку заробили власними ручками.

“Маленька героїня, яка «зробила» наш вчорашній день. Віка Карпець, ти неймовірна молодчинка. Ця дівчинка продавала браслетики та лаванду і назбирала 235 грн для захисників ЗСУ. Пишаємось маленькою свідомою україночкою”🇺🇦

Анжела ЯЦУЛА: “Творити добрі справи так легко… І це з величезною вірою в перемогу і наші ЗСУ демонструють щирі сердечка наших діток ❤️. Дівчатка в неділю продавали кекси власного приготування та брелочки, щоб зібрати гроші на підтримку наших захисників 💙💛 і принесли до волонтерського центру 1130 грн. Стецюк Аніта, Кравчук Софія, сестрички Лукаш Настя та Вероніка — ви неймовірні ☀️! Дякуємо, що долучаєтесь! Ви подаєте цінний приклад ( і таких багато). Все буде УКРАЇНА🇺🇦! Слава Богу за все! Перемога буде і точно за нами! ВІРИМО, ЗНАЄМО і ПРАЦЮЄМО для цього!”

Аніта Стецюк, Софія Кравчук і її сестричка Поліна наступного разу принесли 1500 гривень з торгівлі кексами та іграшками.

Під час розмови з Анітою і Софією я запитала дівчаток, про що вони мріють. “Ми мріємо стати волонтерами!” Знаєте, вони мене розчулили: тільки українська дитина, дитина з патріотичної сім’ї, уже займаючись благодійництвом у своєму віці, могла сказати, що хоче стати волонтером.

Всі ці та багато інших діток, які допомагають своїм батькам-волонтерам, батькам-воїнам, уже ВОЛОНТЕРИ! Таку націю не здолає російська нечисть. З такими патріотами і такою свідомістю українці приречені на Перемогу. Шкода лише, що ціною крові, розрухи і страждань…

Наталя ГАМЕРА