icon clock26.12.2021
icon eye420
ЛАНОВЕЧЧИНА

День села, новорічна ялинка, проєкти громадського бюджету: в Лопушному вперше відбулося чимало позитивних змін

  Добігає до свого завершення наш перший, і не дуже легкий рік змін. Багато в ньому було хорошого, але й багато поганого та неприємного. Було не тільки вирубано 333 дерева, а й розвалено клуб (який стояв примарою в центрі села і слугував туалетом та сміттєзвалищем, в якому роками громадилися пластик, скло і навіть залишки домашніх улюбленців). На жаль, цей рік забрав найстаршого мешканця нашого села, єдиного ветерана війни, і ще шістнадцятьох жителів.

  Та все ж таки, хороших подій було набагато більше.

  За цей рік нашу сільську сім’ю поповнило п’ятеро чудових діток.

  Вперше за історію села ми двічі зустрічали делегацію польської діаспори, з якою і надалі співпрацюємо.

  Вперше так гучно і масштабно святкували День села. Вперше усі охочі мали змогу почастуватися фірмовим борщем від отця Олексія Філюка, а також стравами польової кухні.

  Вперше дітки мали змогу весело відпочити на атракціонах у своєму селі.

  Вперше за багато років у нас оновлене й чисте приміщення сільської ради.

  Ми вже спокійно можемо проходити біля дитячого садочка, не боячись, що зверху (під час негоди) на нас може летіти частина даху, лист шиферу, або іншого будівельного матеріалу.

  Вперше в клубі, шкільній їдальні та їдальні дитячого садка з’явилися електричні конвектори і діти в теплі споживають їжу.

  А ще вперше у нашому селі у день святого Миколая запалили вогні новорічної ялинки!

  Підбиваючи підсумки, також хочемо щиро подякувати людям, які впродовж року допомагають не тільки матеріально, а й фізично.

  Дякуємо всім небайдужим жителям, які беруть активну участь у прибиранні території села, біля пам’ятника, біля церкви та ін.

  Також щирі слова вдячності надсилаємо усім приватним підприємцям, а головне — Арзуману та Вахтангу Арзуманянам, котрі підтримують наші ініціативи й охоче допомагають в реалізації хороших задумів на благо громади.

  Дякуємо небайдужим, які голосували за наші проєкти громадських бюджетів 2021- 2022 рр. Уже закладено перші фундаменти під реалізацію громадського бюджету 2021, отже, наступного року матимемо готову відпочинкову зону в центрі села, де всі бажаючі зможуть культурно проводити свій вільний час.

  Особлива вдячність і тим “творчим” односельцям, які всіляко перешкоджають нашій праці й ініціативам, пишуть про нас у соціальних мережах. Повірте, ви робите хорошу роботу, самі того не розуміючи, бо популяризуєте наше село і стимулюєте нас до ще більших активностей!

  Напередодні новорічно-різдвяних свят хочемо привітати усіх мешканців нашого села Лопушне з прийдешніми святами і побажати здоров’я, добра та сімейного тепла і затишку. Вірте в диво, створюйте його в своїх домівках і серцях. Тримаймося, бо лише разом ми здатні перебороти всі труднощі й покращити наше село.

Олена ГУМЕНЮК, діловод. с. Лопушне.