icon clock25.04.2021
icon eye225
ЛАНОВЕЧЧИНА

За тиждень – Великдень

  Для парафії церкви Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ стало вже доброю традицією організовувати майстер-клас із писанкарства. Цьогоріч такий просвітницький захід проводився у Культурному центрі Єловицьких і об’єднав більшу кількість діток, які вправлялися в малюванні орнаментів та візерунків, комбінуванні кольорів, роботі з воском.

  Як справжні християни та українці, свою роботу розпочали із молитви на чолі з о.Мироном Бречко.

Незмінними кураторами майстер-класу були і залишаються керівники гуртків Лановецького міського комунального будинку дитячої та юнацької творчості Зоя Вів’юрко — заслужений майстер народної творчості України та Алла Одлижук — майстер художніх промислів.

  Досить гамірно та креативно пройшов захід. Діти отримали позитивні емоції, гарний настрій, найголовніше — базові знання щодо техніки розпису, а також практикували почуте та побачене під наглядом професіоналів. Усі свої розписані писанки малеча забрала додому, як передвісник світлого Свята Воскресіння Господнього.

  Писанка — це одна із стародавніх форм українського народного розпису, у якому наші пращури втілювали свої наміри, сподівання та побажання. Сьогодні ж писанкарство згадується зазвичай в передпасхальний час. Вже цієї неділі ми з вами говоритимемо: «Не я б’ю, верба б’є. За тиждень — Великдень, недалечко червоне яєчко». Тож, долучайте своїх дітей не лише до буденної підготовки до свята, але й не забувайте, що Ісус має воскреснути в серцях кожного, і жодні чисті вікна, підбілені дерева та інша рутинна робота не замінять духовний сенс величного свята Воскресіння.

Сніжана КРЕЩУК.