icon clock26.04.2021
icon eye447
ОСОБИСТОСТІ

Катрусині перемоги

  Коли шестирічний братик Денис вперше повернувся із занять у Лановецькому спортивному карате-клубі «Сінай» і задоволено розповідав про свої враження, батьки Григорій та Світлана Кушніруки помітили зацікавленість в очах дочки Катерини. Дівчинка вирішила і собі спробувати. З цього листопадового дня 2018 року пройшло небагато часу, але вона дуже захопилась мужнім видом спорту і не може без тренувань. Під її впливом на секцію карате записалась і подруга Ірина Обуховська.

  В Борсуках цей вид спорту набуває все більшої популярності. Разом з дівчатками у групі навчається і сільчанин Станіслав Ліпов, а також мій онук Данилко. Помітно, як заняття з карате позитивно впливають на фізичне здоров’я, формування рис характеру. Крім них, в інших групах навчається ще декілька підлітків-борсуківлян. Регулярні тренування, наполегливість та відповідальність, поєднані з настановами тренера Володимира Попенка, заврожаїлись переконливими перемогами.

  Катруся вперше здивувала глядачів під час відкритого турніру з карате, що проходив у м.Рівне. Наполегливість, сила волі, бажання перемогти у двобої з суперницею принесли дівчинці першу золоту медаль. З того часу рахунок перемог юної каратистки лише множиться. Сьогодні у її спортивній скарбничці тринадцять золотих, дві срібних і одна бронзова медалі.

  Чимало позитивних емоцій отримала борсуківчанка під час нещодавніх змагань — IV Міжнародного турніру «Кубок Лотоса». Ланівчани вдруге брали у ньому участь, а в складі команди були Денис і Катерина Кушніруки. Катруся виборола у п’яти категоріях з карате чотири золотих та одну срібну медалі.

  Дівчинка захоплюється навколишнім світом, дуже любить домашніх тварин. Знає, чим годувати, розуміє настрій своїх улюблених собачок Джесіки, Барбоса, Тузика і пекінесика Емі.

  Завжди підтримує і радіє спортивним успіхам її велика родина. У сім’ї, окрім Катрусі, зростають 2 братики і дві сестрички. А як тішаться досягненням внучки дідусь Михайло та бабуся Марія! Вони діляться ними з односельчанами, гордяться її нагородами і щоразу зустрічають внучку після змагань біля воріт.

  Класний керівник п’ятикласниці, Марія Михайлівна Коваль, характеризує ученицю лише з хорошої сторони. Крім улюбленої фізкультури, юнка полюбляє гуманітарні предмети, музичне мистецтво. Завжди життєрадісна, жвава, активна учасниця всіх масових заходів. Коли Катя у спортивному відрядженні, однокласниці тримають кулаки, вболіваючи за неї. А після змагань дівчинка захопливо розповідає однокласникам про міста, де побувала, ділиться враженнями.

  Ось така вона, борсуківська школярка, юна спортсменка Катерина Кушнірук: відкрита, емоційна, завзята. Можливо, крізь роки ми почуємо її ім’я серед переможців міжнародних спортивних змагань.

  26 квітня Катруся святкуватиме свій день народження. Бажаємо їй міцного здоров’я, успішного навчання, нових спортивних досягнень.

Григорій ВОЛЯНЮК. с.Борсуки.