Лановецька міська рада в умовах воєнного стану: робота соціальної сфери

  Воєнна агресія росії проти України внесла чималі корективи в звичний режим українців. Певних змін зазнала і соціальна сфера нашої громади, однак жоден напрямок не було призупинено повністю.

  У всіх закладах освіти організовано дистанційну форму навчання. Працює черговий дитячий садочок в Ланівцях.

  Фахівці міського інклюзивно-ресурсного центру продовжують надавати послуги як жителям громади, так і внутрішньо переміщеним особам.

  Соціальне таксі возить людей на гемодіаліз.

  В Лановецькому терцентрі надання соціальних послуг 23 особи перебувають на денному стаціонарі та ще 148 осіб отримують послугу з догляду вдома.

  У посиленому режимі працює Центр надання адміністративних послуг. Станом на 18 травня через ЦНАП Лановецької міської ради та віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП зареєстровано 4022 звернення, з них видано 1860 довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, прийнято 1068 заяв на допомогу на проживання ВПО (2000 грн кожному дорослому та 3000 грн кожній дитині та людині з інвалідністю). Послугою «отримати статус ВПО» у застосунку «Дія» на території Лановецької громади скористалися 87 осіб.

  16-18 травня у приміщенні ЦНАП працювала мобільна група Агентства ООН у справах біженців, яка збирала дані для надання грошової допомоги людям, які були змушені покинути свої домівки внаслідок воєнних дій.

  Останнім часом до нас звертається багато мешканців з питання нарахування та виплати усіх видів державних допомог, в тому числі й допомога по догляду за дитиною. Ці розрахунки проводить Лановецький відділ соціального забезпечення №2 Управління соціального захисту населення Кременецької РДА (соцзабез) та здійснюються за рахунок коштів з державного бюджету.

Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ,

голова Лановецької міської територіальної громади.