Лановецька міська рада і громада в умовах воєнного стану: допомога ЗСУ

  З перших днів повномасштабної війни Лановеччина сформувала надійний тил для захисників.

Волонтерські пункти в приміщеннях бюджетних установ

  Відразу ж було створено головний волонтерський пункт у міському будинку культури, а також у кожному старостинському окрузі. У бюджетних установах громади – школах, клубах, садочках працівники та місцеві жителі готували тонни смаколиків воїнам та переселенцям. Вчителі, вихователі, завідувачі клубами, діловоди, старости та інші координували волонтерську роботу на місцях і робили НАДможливе – тисячі банок домашніх тушонок, сотні кілограмів печива, вареників, налисників, сиру, хліба та інших продуктів – усе це невтомна праця. А ще – основи та маскувальні сітки.

  Величезна вдячність усім, хто безкорисливо працював і продовжує волонтерити задля майбутньої Перемоги!

Залучення іноземних донорів в організації гуманітарної допомоги

  Міська рада працює над залученням іноземних донорів в організації гуманітарної допомоги. Було проведено ряд перемовин, зустрічей, поїздок за кордон, а відтак доставлено в Ланівці тонни вантажів. Намагалися по максимуму організувати належну підтримку для наших воїнів та внутрішньо переміщених осіб. Як результат – численні допомоги з Польщі, Італії, Німеччини, Швеції. Не все оприлюднювали у соцмережах, бо на меті було насамперед доставити вантаж за призначенням, а перед партнерами-благодійниками звітували особисто.

Премій не виплачуємо, збір коштів з громадян не проводимо

  Попри необгрунтовані закиди про начебто захмарні премії апарату міської ради, бездіяльність та зловживання гуманітарною допомогою і критику будь-яких дій на адресу місцевої влади, ми працюємо. Щодо виплати премій, то з 1 березня 2022 року і до скасування воєнного стану будь-яке стимулювання працівників бюджетних установ громади не проводиться, про що видане відповідне розпорядження. За кошти працівників міської ради було закуплено сировину для тушонок, спорядження та автомобіль Mitsubishi Pajero Sport, які передано на потреби військових з Лановець. Дякуємо водіям-волонтерам за доставку на передові позиції фронту.

  Продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни, військову амуніцію, автомобілі та багато іншого було направлено в Харків, Чернігів, Київ, Бородянку, Бучу, Боярку, Сєвєродонецьк, Миколаїв та інші міста і селища. Велика вдячність усім відважним водіям. Перелічити, скільки всього відправлено, важко, але точно можемо сказати, що це сотні тонн та вантажівок, які доставляли гуманітарну допомогу в найгарячіші точки. Скористалися також і послугами Нової пошти та Укрзалізниці.

  При цьому працівники Лановецької міської ради ніколи не проводили збір коштів і стосунку до фінансових справ не мали і не мають.

Міська рада — як комунікатор і модератор

  Формуючи надійний тил, міська рада виступає і комунікатором. Мова йде про організацію низки зустрічей місцевих підприємців та військового комісаріату з питань купівлі авто на потреби ЗСУ, частина яких вже направлені військовим для виконання бойових завдань. Ще декілька автомобілів у процесі купівлі та передачі. Дякуємо представникам бізнесу за організацію збору коштів та придбання автомобілів.

  Війна триває. Наша участь у наближенні перемоги продовжується. А величезний волонтерський рух на Лановеччині — це свідоме рішення багатьох небайдужих. І, як би нам усім не було важко, але люди працюють на результат, бо мета у нас одна на всіх — Перемога!

Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ,

голова Лановецької міської територіальної громади.