МАРІЯ РОМАНЧУК ІЗ ЛАНІВЦІВ – НОМІНАНТКА ВОЛОНТЕРСЬКОЇ ПРЕМІЇ

 На сторінці Євромайдан SOS опублікований допис про нашу громадську активістку та невтомну волонтерку Марію Михайлівну Романчук. Історія про її багаторічну безкорисливу діяльність зацікавила організаторів Волонтерської премії, тож її обрали номінантом. Щиро вітаємо пані Марію! Шкода, що Премія ця не є грошовою.

Марія Романчук – волонтерка, засновниця ГО “Лановеччина духовна”, членкиня редколегії, авторка багатьох дописів і статей, а також упорядниця краєзнавчих книжок “Історія Лановеччини” та 1, 2 і 3 випусків альманаху “Лан”. Марія Романчук була в зоні АТО в якості волонтерки і журналістки; відвідувала у прифронтових містах лікарні та дитячі будинки (відповідно, до того збирала необхідні речі і продукти для формування вантажів). Незважаючи на свій вік, була на передовій у зоні бойових дій в 2014-2015 роках і підготувала репортажі. Нині вона зустрічається з учасниками бойових дій, з членами їхніх сімей, спілкується і надає психологічну підтримку; допомагає одиноким і хворим жителям міста, які залишилися в скрутному становищі (здебільшого, вирішує проблеми із їхнім матеріальним забезпеченням та оформленням документів, приносить продукти). Загалом, це людина, без якої на Лановеччині не відбуваються практично жодні культурно-просвітницькі та історичного змісту заходи. Вона реально варта премії за свою безкорисливість і незліченну кількість добрих справ!

“Людина, що любить свою землю, хоче бачити Україну незалежною, сильною, багатою, де щасливо житимуть діти й онуки, не може залишатися байдужою і нічого не робити в час, коли страшна загроза зависла над нашими мріями і прагненнями про свою державу. Тим більше, що постійно була у вирі подій. Тож у 2014-му вже сформувався штаб зі збору коштів для військовослужбовців, яких мобілізували, а необхідних засобів захисту – каски, бронежилети, взуття… – не мали. Так починалася волонтерська діяльність в районі”, – ділиться номінантка.

Волонтерство для неї не робота, а поклик душі. Досягнення? Її всі поважають, і це найголовніше її досягнення – бути ЛЮДИНОЮ!

__________________________

Волонтерська премія була заснована в 2014 році, щоб підтримати звичайних

людей, які роблять надзвичайні речі. Вона ставить за мету відзначити роботу волонтерів, які працюють у різних сферах.

Премія є негрошовою, і покликана підтримати волонтерський рух в Україні, показати суспільству його важливість та різноманітність, а також заохотити інших людей до суспільно-корисної праці. Саме тому ми відзначаємо усіх без винятку волонтерів, яких було номіновано на Премію, а журі додатково обирає кількох лауреатів.

#ВолонтерськаПремія

#ВолонтерськаПремія2021