Меценатство з-за кордону від земляків: добре, коли стабільно, і коли тобі довіряють. Маленька історія величезної благодійності Анатолія Прядуна

  Якось ще на початку нашої співпраці ми домовились з Anatoliy Pradun не особливо афішувати благодійні справи. Але їх було і є так багато, що варто хоч про частину з них розповісти.

  Анатолій Прядун – українець. Народився на Тернопільщині у місті Ланівці. Ще юнаком виїхав разом із батьками в Сполучені Штати Америки. Там одружився також з українкою, у них троє дітей. Сьогодні проживає у місті Бінгемтон, але ніколи не забував свого коріння, своєї Батьківщини.

  Створивши благодійну організацію Together for Ukraine foundation, А.Прядун і власні кошти, і кошти фонду жертвує на благородні справи для своїх земляків у Ланівцях. Завдяки Анатолію та його друзям із США, у Лановецьку лікарню доставляли медичне обладнання, проводили безкоштовне обстеження за участі іноземних лікарів. Цей благородний чоловік жертвував кошти на випуск літературно-мистецького альманаху “Лан”, таким чином підтримуючи просвітницьку діяльність місцевих активістів. Будучи нащадком родини футболістів, сприяє розвитку спорту і має у планах допомогти створити кімнату-музей футболу у Ланівцях. З початку війни росії проти України, з його ініціативи та фінансування волонтери у Ланівцях організовували святкові дійства з подарунками дітям атовців, а згодом і діткам з інвалідністю.

  Значний фінансовий внесок від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну керівник та вся команда Together for Ukraine foundation роблять для допомоги ЗСУ, організовуючи благодійні акції, концерти, спортивні марафони та інші популярні заходи. За виручені кошти, а це десятки тисяч доларів США, закуповують і відправляють в Україну медикаменти для військових госпіталів, а також допомагають українським біженцям.

  Неодноразово Анатолій надсилає кошти на придбання чи пального для волонтерських авто, чи на військове спорядження нашим землякам-бійцям, чи на інші потреби. Величезна вдячність за 300 турнікетів, разом з аптечками, які надійшли в Ланівці за його сприяння. Все це ми з Валерієм Собчуком одразу ж передали за призначенням.

  Дякуємо, друзі, що ви з нами у цей непростий для України час. Сьогодні, як ніколи, важлива будь-яка турбота і допомога для нашого війська. Дякуємо, що довіряєте нам. А ми маємо для вас невеличкий презент від нашої волонтерської команди — славнозвісні марки від Укрпошти. На пам’ять.

  Разом переможемо!

Наталя ГАМЕРА