На Лановеччині 50% вакансій — у сільськогосподарській сфері

  Сільське господарство — одна з провідних галузей на Лановеччині. Освоєння земель, вирощування зернових, бобових та інших сільськогосподарських культур, розвиток фермерських господарств спричиняють сталий попит на працівників аграрної сфери.

  Загалом за перший квартал 2021 року 50% вакансій, які подали роботодавці до районної служби зайнятості, пропонувались у сільськогосподарській галузі.

  Почався сезон сільськогосподарських робіт, отож до 5 квітня сільськогосподарські товариства району для пошуку працівників подали 130 вакансій, з них 77% вдалося укомплектувати. На сьогоднішній день потрібні: трактористи (7 вакансій), водії автотранспортних засобів (5 вакансій), а також оператори сушильних установок, слюсарі-ремонтники, електрогазозварники, підсобні робітники та інші.

  Залежно від обов’язків та кваліфікації, своїм працівникам роботодавці готові платити від 8 тис. гривень.

  Якщо у вас немає відповідної освіти, за спрямуванням служби зайнятості згадані професії можна здобути в Борщівському агротехнічному коледжі, Зборівському фаховому коледжі ТНТУ ім. І. Пулюя, Тернопільському ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі, Чортківському ВПУ, Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою, Вишнівецькому професійному ліцеї, Тернопільському обласному комунальному навчально-курсовому центрі, у Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та ін. Навчання 3,5-5 місяців. Після його завершення слухачі отримують свідоцтво про присвоєння робітничої професії.

  Якщо ви маєте бажання працювати у сфері сільського господарства і вас зацікавили вказані вакансії та можливості профнавчання, зверніться до місцевого підрозділу служби зайнятості.

За інформацією Відділу взаємодії з роботодавцями Лановецької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості.