icon clock21.10.2021
icon eye1345
ЛАНОВЕЧЧИНА

На Лановеччині посилено карантин: що заборонено

  Враховуючи негативну динаміку зростання числа виявлення хворих на COVID-19, у тому числі тих, що потребують стаціонарного лікування, 21 жовтня відбулося позачергове засідання комісії з надзвичайних ситуацій Лановецької міської ради під головуванням заступника міського голови Анатолія Поцелуєва. Члени комісії підтримали і взяли до виконання рекомендації регіональної та районної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

  «Перебіг захворювання останнім часом важчий, ніж раніше, тому все більше осіб потребують кисневої підтримки. Так, 560 пацієнтів знаходяться на кисневій підтримці, а 17 на ШВЛ. Кількість пацієнтів, яким призначають кисневу підтримку зростає. Щодня на Тернопільщині від ковіду помирає 10-18 людей», — зазначила у своєму виступі на засіданні регіональної комісії директорка департаменту охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко. Вона підкреслила, що єдиним способом зупинити поширення коронавірусу залишається вакцинація. Адже 98% госпіталізованих — люди, які не зробили щеплення.

  Відтак, з 00:00 год 21 жовтня встановлено ірозпочнуть діяти нові карантинні обмеження на території Тернопільської області. Зокрема, буде заборона функціонування закладів громадського харчування, спортивних залів, продовольчих і непродовольчих ринків, крамниць, державних структур, а також проведення масових заходів у разі відсутності 100 % вакцинації або негативного ПЛР тесту на Covid-19 не більше як за 72 години чи експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу не більше як 42 години, або документу від лікаря щодо протипоказань вакцинації у працюючого персоналу та відвідувачів закладів.

  Ці правила стосуються і міжрегіональних перевезень пасажирів.

  Дотримання карантинних вимог перевірятимуть мобільні групи, до складу яких увійдуть представники поліції, Держпродспоживслужби, ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України” і працівники органів місцевого самоврядування.