icon clock29.08.2021
icon eye1270
ОСОБИСТОСТІ

Ольга Рижак – лікарка від Бога, якій під силу перемагати пандемії інфекційних хвороб

  «Це людина з великим серцем, спеціаліст з високим почуттям відповідальності за пацієнтів, вона живе ними. Таких лікарів дійсно мало. В неї не існує часу доби, коли мова йде про порятунок чужих життів». Ці слова адресує Галина Микитівна Кравчук лікарю-інфекціоністу Лановецької міської лікарні Ользі Іванівні Рижак, адже саме вона щоденно вселяє своїм пацієнтам велику надію на порятунок, зцілення та повне одужання. Пані Галина з трепетом у серці висловлює слова подяки Ользі Іванівні, яка «витягнула» її з рук підступного вірусу, і додає, що давно мріє написати подячну статтю.

  Незрівнянно прекрасна душею, скромна, але талановита майстриня своєї справи. Ольга Іванівна не хотіла давати інтерв’ю і навідріз відмовилася фотографуватися, але, безперечно, є лікарем від Бога, хорошою, чуйною та щирою людиною, яка заслуговує уваги.

  Прийнято вважати, що найважливіше завдання в роботі лікаря — це досягти такого рівня, коли твоя професія стає способом життя. Без цього просто неможливо бути хорошим фахівцем і допомагати людям. Професія лікаря вимагає душевного покликання та неймовірної самовіддачі. Ольга Іванівна є саме такою, адже часто їй доводилось працювати без вихідних та повноцінного відпочинку, особливо в період боротьби з пандемією. Своїм нескінченним терпінням, конструктивною вимогливістю та стійкістю Ольга Рижак завоювала неабиякий авторитет серед медперсоналу. І незважаючи на те, що багато пацієнтів своїм одужанням завдячують Ользі Іванівні, сама ж вона не любить похвали на свою адресу.

  Користуючись нагодою, від імені десятків, а то й сотень жителів нашої громади, хочеться подарувати найщиріші слова вітання цій мудрій та напрочуд відповідальній жінці, яка 29 серпня святкуватиме свій день народження. Здоров’я Вам, Ольго Іванівно, Божої опіки, родинного затишку.

  «Щиро вдячні за надану професійну допомогу і Ваші зусилля, доброту серця і велику майстерність. А також за те, що вселяли надію тоді, коли, здавалося б, її вже немає», — ділиться Валентина Іванків, яка аж двічі стикнулася з коронавірусною хворобою і гостро потребувала кисню. — «Від усього серця бажаємо міцного здоров’я, життєвих сил та енергії, благополуччя та сімейного затишку. Нехай за Вашу самовіддану працю, високий професіоналізм, душевну чуйність та увагу до кожного пацієнта доля нагородить всіма благами. Низький уклін Вам!».

  Внесок Ольги Іванівни Рижак у громаді є неоціненним і вона одна з тих жінок, яка власним прикладом демонструє силу жіночого духу та готовність працювати на благо інших, часто жертвуючи собою.

Анжела АНДРОЩУК, заступниця голови ГО “Простір активної та сучасної”.