Реалізація алкоголю під час воєнного стану: дозволити не можна заборонити

  Питання надання дозволу суб’єктам підприємницької діяльності здійснювати продаж алкоголю спричинило свого часу просто фурор у соціальних мережах, де стабільні коментатори вилили чергову порцію негативу на Лановецьку міську раду. Чому комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення дозволити продаж спиртного на території громади — коментує голова Лановецької міської територіальної громади Роман Казновецький:

  — Справа в тому, що не одна Лановецька міська рада прийняла рішення про дозвіл на офіційну реалізацію алкоголю. Загалом позиція наша і надалі незмінна – дати можливість бізнесу розвиватися, але робити це в законному руслі. Відомо, що навіть під час заборони окремі підприємці продавали алкоголь, при цьому не сплачуючи жодної гривні до бюджету. Хіба так було краще? Своїм рішенням міська рада поставила це питання в законні рамки.

  Я завжди говорив і дотримуюсь цієї думки і сьогодні, що здорова активність людей породжує якісні зміни. Так ось власне і в питанні сплати податків теж має бути позиція й активність мешканців. А саме – вимагати чеки (якщо недобросовісні продавці їх не надають) та не купувати нелегально, навіть якщо це дешевше. Свідомо порушуючи ці норми, кожен із споживачів породжує підпільний продаж алкогольних напоїв, часто і фальсифікат, та несплату податків.

  Запрошую усіх «диванних» експертів повідомляти, зокрема і викладаючи у соцмережу, про недобросовісних реалізаторів, «точки», що є у кожному селі з самогоном та інше. Ваша активність повинна бути всестороння.

  А ми, працівники міської ради, як і всі, припускаємося помилок, проте лише тому, що працюємо. Тож прошу один одному підказувати, а не ганити; аналізувати і зважувати будь-які рішення, а не одразу кидатися із звинуваченнями, які часто основані на нічим не підкріпленій суб’єктивності.