Ремонт інфекційного боксованого відділення в Ланівцях на стадії завершення

В інфекційному відділенні Лановецької міської лікарні з вівторка, 26 жовтня, почнуть приймати ковідних хворих.

Порівняно за короткий термін зроблено тут чимало: встановлено енергозберігаючі вікна, двері, автономне електричне опалення, встелено нове покриття на підлогу, частково оновлено сантехніку, пофарбовано стіни та здійснено інші косметичні процедури в приміщенні, закуплено декілька нових ліжок.

Увечері 24 жовтня, за інформацією лікарки-інфекціоністки Ольги Рижак, на стаціонарному лікуванні в дитячому відділенні, що тимчасово надає прихисток ковідним хворим, перебуває 20 пацієнтів, 16 з яких — з підтвердженим діагнозом COVID-19 (10 з них підключають концентратор кисню). В реанімаційному відділенні лікується ще 4 з коронавірусом (двоє на кисневій масці і одній пацієнтці періодично підключають концентратор кисню). Всього в інфекційному відділенні в наявності 14 концентраторів.


Як зауважує Ольга Іванівна, всі хворі, які поступили на лікування, не вакциновані.

— Важливо, щоб люди не засиджувалися вдома, не займалися самолікуванням, а зверталися до нас за допомогою не пізніше 3-5 дня, коли відчули знемогу, — звертається завідувачка інфекційного відділення. — Ми рятуємо всіх, але буває і запізно…

Лікар-анестезіолог Василь Вербіцький і анестезист Валентина Стецюк в реанімації

За вересень-жовтень, коли не працювало інфекційне відділення у Ланівцях і лікарня не мала підписаного пакету послуг з НСЗУ, у ковідних лікарнях Кременця і Тернополя померло 5 наших земляків.
На сьогоднішній день на Лановеччині понад 150 активно хворих на коронавірус.

Зверніть увагу! Хворі з підозрою можуть пройти рентген обстеження в поліклініці, але для цього обов’язково потрібне електронне направлення від сімейного лікаря. Без направлення рентген не зроблять!
З електронним направленням приймають пацієнтів в кабінеті №5 на першому поверсі у понеділок, середу і п’ятницю з 8 до 10 години (заходити з “чорного ходу”).


Якщо ми не віримо, що кількість ковідних хворих в Україні стрімко зростає, то можемо реально побачити ріст захворюваності на Лановеччині. А лікарям сьогодні не позаздриш… Хворим теж…


Бережіть себе і своїх рідних. Медики просять носити маску в людних місцях, але найкращий захист від розповсюдження епідемії — це вакцинація. Тож не будьмо байдужими до свого здоров’я!

Наталя ГАМЕРА.