Свято нове, а зміст його — тисячолітній: у Борсуківській громаді провели круглий стіл на тему Дня Української Державності  

  З нагоди першого святкування Дня Української Державності у Борсуківській сільській раді відбувся круглий стіл за участю керівництва громади на чолі із головою Романом Кухарським.

  Участь у заході взяли учасники патріотичного клубу «Пошук» на чолі з Лілією Волянюк – учителькою історії та суспільствознавчих дисциплін Борщівського ЗЗСО І-ІІІ ст. імені Я. Горошка, котра висвітлила основні історичні етапи українського державотворення, наголосивши, що свято нове, а зміст його – тисячолітній. Адже наша країна на шляху державотворення пройшла такі важливі віхи її становлення і розвитку: Київська Русь та Галицько-Волинське князівство; Запорізька Січ та Гетьманщина; Українська Народна Республіка, Українська держава Павла Скоропадського, УНР за Директорії та ЗУНР; Карпатська Україна та сучасна Українська держава. І на кожному з цих етапів український народ виборював право бути господарем своєї землі, мужньо переносив випробування, виховував нові покоління синів і дочок, котрі прагнули правди та свободи.

  Учні взяли участь в історичній вікторині, яку провів очільник громади розуміючи, що прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності. День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями.

  Захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави доводять, що українці – народ-військо. Розуміючи невичерпне джерело історичної мудрості, яким народи куються в нації, надихаючись висловами відомих історичних особистостей, учні зрозуміли вислів Ліни Костенко: «Бо хто за що, а ми за незалежність, отож нам так і важко через те».

За інформацією Борсуківської сільської ради