icon clock31.05.2021
icon eye471
ЛАНОВЕЧЧИНА

Сезон-2021: де можна купатися у Ланівцях і громаді і чи варто це робити

Є категорія сміливців, які відкрили (або й не закривали взагалі) купальний сезон-2021. У спекотні дні водойма так і вабить любителів освіжитися. А де ж полюбляють купатися ланівчани і чи безпечно там? Чи є в нашій громаді ліцензовані пляжі? Наразі на берегах більшості ставків встановлені таблички «Купатися заборонено», хоча це ніколи не стримувало відчайдух від спокуси порушити заборону.

— Єдиний ліцензований пляж Лановецької громади розташований біля міського ставу у центрі Лановець. Щорічно  в рамках підготовки до літнього сезону дно водойми обстежуємо та очищуємо від сміття та проводимо дослідження якості води. Для цього залучаємо спеціалістів Державної служби надзвичайних ситуацій (для розчистки дна) та Держпродспоживслужби (для проведення аналізу води) . Цього року ще не робили ніяких дій у цьому напрямку, — каже Лановецький міський голова Роман Казновецький.

— Навіть попри регулярну роботу із підготовки до літнього сезону, став постійно потребує благоустрою. У 2019 році міська рада виготовила проектно-кошторисну документацію облаштування набережної та міського ставу, яка зокрема передбачала і реконструкцію пляжу.

У відпочинковій зоні передбачалося встановлення альтанок, створення мотузкового парку та встановлення zip-line. У торговельній зоні планували встановити торгові точки і на конкурсній основі передати їх місцевим підприємцям для здійснення господарської діяльності. На жаль, проект не пройшов повторного затвердження нашими партнерами із програми DOBRE. Прикро, але чимало розроблених міською радою проектів культурно-відпочинкового напрямку ми не зможемо реалізувати через певні (навіть бюрократичні) процедури.

Що стосується інших улюблених жителями водойм, то на території сіл Лановецької громади таких є понад 10. Пляжі там не облаштовані та не передбачено місць для купання. Відпочинок на цих водоймах є відповідальністю самих мешканців. А ще чистота поблизу річок, озер і ставків — це віддзеркалення охайності та небайдужості самих же мешканців. Тож будьте обережними, бо вода легковажності не пробачає!

Іванківці
Молотків

Дякую за активність, сподіваюся на розуміння та свідомість кожного жителя нашої громади. Щиро, міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.