Справжнє кохання з роками не в’яне

  Сім’я. Як багато всього поєднує в собі це слово. Кожен з нас прагне прожити життя з людиною, для якої присвятить всю себе. А якщо це взаємне почуття, то в такій сім’ї назавжди оселиться щастя.

  Історією свого щасливого життя діляться Соня та Петро Семенишині із села Загірці. Пара живе у шлюбі 54 роки, а своє скляне весілля святкуватимуть у травні цього року.

  Обидвом по 76 років, але однокласниками не були, бо жінка пішла в школу на рік швидше. В дитинстві пара дружила, але після школи їхні шляхи розійшлися. Через декілька років доля їх звела знову. Петро працював шофером, а Соня — на бетонному заводі в Ланівцях. Зустрічатися почали не одразу, але через рік зустрічей Петро запропонував коханій вийти за нього заміж. Дівчина погодилася і зізнається, що ніколи не шкодувала про це, адже живуть вони добре.

  Після заручин молодята почали зводити власне житло, і як тільки будівництво закінчилося, зіграли весілля на власному подвір’ї.

  «Весілля гуляли в травні, була гарна погода, тепло дуже і хрущі літали», — пригадує жінка.

  Через рік у подружжя народився первісток Петро, а через чотири роки — Микола. Щаслива бабуся з дідусем з радістю розповідають про внуків та правнуків. В родині Семенишиних їх троє — Софійка (15 років), Таня (25 років) та Назар (28 років). Уже й першого правнука Бог дав дочекатися. Богданчику лише 10 місяців. Скучають за ними, адже діти живуть окремо від батьків.

  Петро Федорович та Софія Трохимівна зуміли прожити разом більше пів століття, зберігаючи почуття та ідилію, збудували не лише будинок, не просто сім’ю, а створили цілий світ, що базується на довірі, терпінні, розумінні та взаємній підтримці упродовж всього сімейного життя.

Карина БІЛИК, студентка 2 курсу відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна».