icon clock09.11.2021
icon eye1710
ЛАНОВЕЧЧИНА

“Угодний неугодник”, або чому голова громади не хоче чути громаду

  Шановна редакціє “Голосу Лановеччини”. Звертаються до вас жителі Борщівки. У нашому селі вже четвертий місяць немає старости. Навіть тимчасового виконувача обов’язків старости. Є лише жіночка, діловод, яка працює на два великих села — Борщівку і Нападівку. За будь-якою довідкою ми їдемо в Борсуки, де хтось має право поставити підпис. Але не тільки в цьому незручності й проблема…

  Є два кандидати на посаду старости. Один — це Михайло Арсенович Шандрук, яким має вищу освіту, працював на керівних посадах, має досвід, як поводитися з людьми, він родом з нашого села, приїхав доглядати хвору маму. Подав документи як кандидат на старосту.

  За М.А.Шандрука збирали підписи в селі Ірина Пальчик, Іван Магдич і Марія Бак. Подали список потім в Борсукіську сільську раду. Два депутати підписали, а третій сказав, якщо голова Роман Кухарський йому дасть таку вказівку, то він підпише.

  Другий кандидат — Володимир Шумило. Працював в агрофірмі “Горинь” в охороні, має п’ятеро дітей, дружина отримувала соціальну допомогу. За крадіжку голова аргрофірми Осип Гасюк вигнав Шумила з роботи, дав штраф. Було таке, що Шумило керував роботою екскаватора, у процесі роботи пробили газову і водяну труби. Приїхали з газової служби, заварювали аварійні труби, дали штраф винуватцю. А він ще не виплатив Гасюку… І тепер ця людина (без освіти) хоче бути старостою. До речі, підписи він збирає по селу сам і його дружина. Скажіть, це правильно? Це навіть говорить про те, що не знайшлося бажаючих агітувати за такого кандидата?

  Староста представляє інтереси жителів села, здійснює комунікацію між владою, місцевими підприємцями та громадою. Має робоче місце на території свого старостинського округу. У нього чіткий графік роботи, зручний для жителів. Він організовує заходи в селі, відслідковує проблеми громади та пропонує варіанти їх вирішення — а не “вміє косити”, як сказав Р.Кухарський.

  Пане голово, нам потрібен староста, а не косар!

  Звертаємось до депутатів Борсуківської територіальної громади (а їх 21). Прийдіть на сесію і проголосуйте за того кандидата, якого підтримує більшість людей у Борщівці! Ми хочемо бачити старостою освічену, дієву людину, а не просто ставленика голови. Є 11 депутатів, яким пан Кухарський дає вказівку, за кого і як голосувати, а люди хочуть, щоб ви приймали виважені рішення, прислухаючись і до мешканців села, і до власної совісті. Самих себе не обманите. Знайте, що над нами ще є Господь Бог.

За дорученням жителів села Борщівка — Ірина Пальчик, Іван Магдич.