icon clock27.10.2021
icon eye246
ЛАНОВЕЧЧИНА

У Загірцівській школі навчають ІТ-грамотності

  Завдяки агропромхолдингу «Астарта-Київ», Загірцівська школа І-ІІ ступенів отримала сучасні ноутбуки та відкрила ІТ-курси для усіх бажаючих.

  Ми маємо змогу залучати до навчання комп’ютерній грамотності та інформаційним технологіям не тільки учнів нашого закладу, але і дорослих жителів сіл Загірці та Михайлівка.

  Навчання проводиться в рамках проєкту «ІТ-освіта у сільській місцевості», що охоплює всі регіони присутності холдингу «Астарта-Київ», зокрема і Тернопільщину.

  — Це дає великі можливості для розвитку як сільських дітей, так і місцевого населення. Протягом цього року ми з дітьми навчимося програмувати. Вони виконають 10 проєктів, — говорить керівниця гуртка комп’ютерної грамотності Ольга Кондратюк.

  Навчаючись у гуртку, школярі вивчають мову програмування Scratch, за допомогою якої створюють комп’ютерні ігри. Наступний крок — вивчення робототехінки. Також опановують соціальні мережі, вивчають створення презентацій, відеороликів. Діти та дорослі від отриманих знань у захваті.

  У цьому році за кошти ТОВ «Волочиськ-агро» школа отримала нові меблі для їдальні та кухні. Крім того, Загірцівський ЗЗСО бере участь в інших програмах компанії «Астарта-Київ» — «Підйом» та «Гуманна педагогіка».

Олексій СЕРАФИМ, директор школи.