icon clock01.12.2021
icon eye2001
ЛАНОВЕЧЧИНА

У Ланівцях виявили скажену тварину. Вакцинуватимуть домашніх тварин у мікрорайоні цукрового заводу

1 грудня 2021 року відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з питання складної епізоотичної ситуації по сказу тварин. Для участі в обговоренні назрілих питань та прийняття відповідних рішень були запрошені представники Державної пожежно-рятувальної частини, служби ветеринарної медицини, поліції та мисливці.

Основне питання, яке було на порядку денному – вжиття невідкладних заходів з недопущення поширення збудника сказу на території Лановецької громади.

Комісією оголошено загрозливою зоною м. Ланівці та неблагополучним пунктом щодо сказу мікрорайон Цукрового заводу.

Відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики Лановецької міської ради рекомендовано призупинити навчальний процес у дитячому садочку “Сонечко” та перевести на дистанційне навчання Лановецький заклад загальної середньої освіти I-III ступенів №2 тривалістю на 10 днів. Прийнято провести роз’яснювальну роботу по громаді та посилити боротьбу з популяцією червоної лисиці, яка за припущеннями спеціалістів є джерелом хвороби.

Окрім цього, повідомляємо, що з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 15:00 год на території мікрорайону Цукрового заводу проводитиметься вакцинація домашніх тварин. Також це можна зробити у Державній лікарні ветеринарної медицини за адресою вул. Тернопільська, 14, м. Ланівці.

Увага! У разі контакту зі скаженою твариною, слід промити рану з господарським милом, обробити дезинфікуючим розчином та звернутися в медичний заклад для отримання кваліфікованої допомоги!

За інформацією Лановецької міської ради.