icon clock23.08.2021
icon eye1751
ЛАНОВЕЧЧИНА

У Ланівцях знімали кіно про легенду УПА, а юну акторку переодягали в редакції

  На Тернопільщині завершилися зйомки циклу “Жива УПА. Тернопільщина”. Це чотири теленариси про жінок, роль яких у війні часто залишається недооціненою. Одна із героїнь документального фільму — зв’язкова УПА Галина Кравчук із Лановець.

  У складі знімальної групи були режисерка Марія Яремчук, продюсер Володимир Ханас, сценаристка Алла Мегель, оператор-постановник Макс Мельник, акторка Ольга Стрельбіцька, лінійний продюсер Сергій Шкуро, другий оператор Олександр Онукевич, гримерка Роксолана Ковалюк, помічниця режисера Богдана Піддубняк, звукорежисер Богдан Максименко, асистент продюсера Роман Залубник.

  Гримерний прихисток тернопільські та київські гості знайшли у нашій редакції. Приємно, що і “Голос Лановеччини” разом із головою міської ради став у пригоді у підготовці до зйомок фільму. Велика вдячність за смачний і бюджетний обід власниці «Чеського містечка» Інні Ярмолюк.

  Кіношники взяли інтерв’ю в Галини Кравчук у її лановецькій квартирі, відзняли сюжет з її участю в родинному селі Гніздичне, де загинули брати, здійснили на пошті спецпогашення тематичної марки “Цикл телепередач “Жива УПА. Тернопільщина”.

  Режисерка Марія Яремчук запевнила, що фільм вийде у прокат уже цього року.

  Тож будемо слідкувати. Не так багато залишилося живих свідків національно-визвольної боротьби. А покоління повинні знати своїх героїв.

Наталя ГАМЕРА.