icon clock02.06.2021
icon eye108
ЛАНОВЕЧЧИНА

Чотири важливих онлайн сервіси, доступні мешканцям громади

  «Цифрова трансформація — це те, що сьогодні виділяє нас у світі. Ми будуємо цифрову державу. Державу, яка стає сервісом. Без бюрократії, черг та корупції». Про це розповів Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на відкритті Всеукраїнського форуму «Україна 30. Цифровізація».

  Насправді у Ланівцях локальних сервісів немає. Очевидно, у недалекому майбутньому, як запевняє директорка Лановецького Центру надання адміністративних послуг Віталіна Друзюк, громада повністю зможе перейти на онлайн обслуговування. Наразі не в багатьох мешканців підключена програма «Дія», що набагато спрощує вирішення будь-яких питань.

  Які ж сервіси доступні мешканцям громади онлайн?

Автоматична реєстрація ФОП

  Можливість відкриття власного бізнесу автоматично онлайн, без участі держреєстратора. Заявка на відкриття ФОП одразу надходить у реєстр фізосіб-підприємців, 10-15 хвилин на заповнення заяви і менше ніж 2 секунди на її обробку. Таким сервісом у Ланівцях скористалося уже декілька бажаючих.

Можна звертатися: https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-fop

  Запис до листа очікування вакцинації від СOVID-19

  Ця послуга стала доступною з 1 березня. Насправді популярності у мешканців громади ще не набула, оскільки сімейні лікарі, здебільшого, самі пропонують своїм пацієнтам пройти щеплення. Але записатися на чергу можна й онлайн: https://diia.gov.ua/services/zapis-do-lista-ochikuvannya-vakcinaciyi-vid-covid-19

  Підпис документа електронним підписом

  Практика електронного підпису для бухгалтерів та керівників організацій незалежно від форм власності — це доволі популярний вид роботи і зручний сервіс, що не потребує зустрічей офлайн.

  Для цього варто перейти за посиланням: https://diia.gov.ua/services/pidpisannya-dokumentiv

  Допомога при народженні дитини

  Перейшовши за посиланням, вказаним нижче, можна отримати соціальну допомогу при народженні дитини. Допомогу оформляють на одного з батьків або опікунів, з якими постійно проживає малюк.

https://diia.gov.ua/services/dopomoga-pri-narodzhenni-ditini