icon clock29.08.2023
icon eye374
ПОДІЇ

29 у Лановецькій та 18 полеглих Героїв у Борсуківській громадах: Лановеччина оплакує і вшановує усіх, хто на щиті

  29 серпня — День пам’яті загиблих захисників України. Упродовж 2015-2023 років, відколи триває війна росії проти України, за Незалежність, Суверенітет і Свободу віддали свої життя 29 захисників — жителів Лановецької громади і 18 — жителі Борсуківської громади. Це тільки Лановеччина! А скільки в інших громадах… Не менше, на жаль, не менше.

  Юрій Коваль, Сергій Бібко, Альберт Тарасов, Дмитро Головко, Сергій Васюк, Віктор Стасюк, Володимир Нечай, Сергій Петровський, Зіновій Зажерей, Віталій Сосна, Михайло Бодань, Віктор Довгалюк, Руслан Пасічник, Артур Романюк, Антон Антощук, Петро Сагадюк, Віталій Кравчук, Василь Бігус, Олег Дробоцький, Микола Юрчишин, Валерій Казмірчук, Володимир Кантицький, Сергій Дунай, Сергій Мороз, Володимир Батовський, Андрій Іванець, Віктор Якубовський, Вадим Лалазарян, Артур Стасюк.

  Василь Борисевич, Віталій Собко, Олег Андрощук, Роман Друзь, Роман Смосюк, Андрій Фаюра, Андрій Лукащук, Віталій Данілов, Руслан Стецюк, Максим Кюз, Микола Дягілев, Микола Ткачук, Володимир Арабський, Володимир Денисюк, Олександр Гуцало, Юрій Машта, Василь Іванчук, Тарас Опалько.

  І це не повний перелік учасників бойових дій. Багато зараз вважаються зниклими безвісти, яких немає в списках серед полонених, декілька військових померли після демобілізації, або ж перебуваючи у відпустці, декого поховали не на Лановеччині. Болісні втрати. Гіркі сльози. Вічна пам’ять.

  Сьогодні на центральній площі міста Ланівці хвилиною мовчання та поминальним молебнем вшанували пам’ять полеглих у російсько-українській війні Героїв.

  Алея пам’яті, встановлена на честь захисників — це не просто портрети світлих і відважних воїнів, це нагадування кожному з нас про ціну державної незалежності, це ціна кожної години нового дня і ночі, ціна миру і спокою, ціна життя живих в Україні та ціна пасивності світу, ціна російської ненависті, інформаційної пропаганди, ціна вседозволеності прихильників «руского міра», ціна корупції і зради…

    Поминальна панахида за загиблими захисниками відбулася й у Борсуківській громаді за участі родин полеглих Героїв, громадськості, влади.

Живемо з Героями і серед Героїв. Дякуємо за захист!

Фото: Борсуківська територіальна громада