Алею пам’яті у Ланівцях доповнили світлини загиблих Героїв

  З фотографій дивляться усміхнені, молоді, повні сил та енергії хлопці, яким би ще жити, кохати, сім’ї створювати… Але вони стали на захист країни і геройськи полягли, заплативши високу ціну за майбутню перемогу, мир і незалежність України.

  У Ланівцях на центральній площі міська рада встановила стенди із портретами загиблих воїнів – вихідців із Лановецької громади. На сьогодні маємо 16 загиблих за рік повномасштабного вторгнення.

  Всього на Лановеччині від 24 лютого 2022 року загинуло і померло в госпіталі, вдома чи в зоні активних бойових дій 27 військових — з Лановецької та Борсуківської громад (один з них уродженець села Шили, яке приєднали до Збаразької громади).

  14 лютого на Алеї пам’яті увіковічнили імена ще трьох Героїв, доповнивши портретами Віталія Сосни, Антона Антощука та Петра Сагадюка.

  На урочистості зібралися містяни. Благочинний Лановецького благочиння о.Ігор Шаринський освятив стенди Алеї, міський голова Роман Казновецький вручив рідним загиблих пам’ятні листи. Із вдячністю звернувся до батьків, які виховали істинних патріотів, справжніх захисників та відважних Героїв.

  Вони живі, поки ми пам’ятаємо.

  Дякуємо, що були! Дякуємо за захист! На жаль, легіон загиблих Героїв поповнюється. Лановеччина знову в скорботі. Загинув ланівчанин Віталій Кравчук.

  Важка ціна нашої перемоги. Втрачаємо цвіт нації за щастя жити в мирі. Боляче.

  Алея пам’яті — це нагадування кожному з нас про нелегкий шлях України до свободи й соборності, незалежності та миру, єднання й процвітання…

 Наталя ГАМЕРА

Фото освячення й увіковічнення пам’яті трьох загиблих військових на Алеї пам’яті

використані з архіву Лановецької міської ради.