icon clock22.06.2023
icon eye1274
ПОДІЇ

Батько повернувся додому на день народження сина: Лановецька громада попрощалася із загиблим на фронті багатодітним захисником

  Дні скорботи і плачу. Лановеччина в жалобі — і в Лановецькій, і в Борсуківській громадах чекають і прощаються із Героями, які загинули на війні, захищаючи Україну.

  Учора до рідного дому, у село Волиця, назавжди повернувся батько трьох дітей Сергій Мороз. Привезли Героя на щиті. А в його сина саме день народження. Не такий подарунок очікував 19-річний підліток. Не так його батько хотів привітати. Але війна не шкодує. Ворог лютує. Контрнаступ хоч і дає певні успіхи на передовій, проте, як бачимо, ціна маленької перемоги — це великі втрати цвіту нашої нації.

  Сергій Мороз був призваний до лав ЗСУ 25 січня 2023 року. Служив гранатометником. 8 червня у бою поблизу населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області отримав поранення, несумісні з життям.

  41-річного чоловіка чекали вдома дружина, син і дві доньки — старшій 16, а найменшенька лише до школи піде. Сергій був працьовитим і основним годувальником у сім’ї. Його загибель принесла велике горе у родину, смуток і розпач.

  У скорботному пошанівку Захисника зустріла Лановецька громада на центральній площі міста 21 червня. Сьогодні його провели почесною дорогою до Небесного війська.

  Ім’я Сергія Мороза навічно вкарбоване у героїчну сторінку історії незламності українців.

  Вічна пам’ять Герою. Нехай Господь  підтримує дітей Захисника і дає силу дружині та рідним пережити цю непоправну втрату.

Наталя ГАМЕРА 

Фото: Лановецька міська рада