Добрий Чудотворець, імбирні пряники і ярмарка на підтримку ЗСУ: у Ланівцях два дні працювала резиденція святого Миколая

Навіть у час війни кожен із нас, хай навіть потайки, хоче свята. Бодай маленького. Та й обмежувати дітей в радощах теж не варто. Саме з такою метою у Лановецькій громаді не влаштовували гучного гуляння, але “будиночок бажань” відкрили.

18 грудня на території зооботсаду запрацювала резиденція святого Миколая. На вулиці працівники культури громади пригощали ласощами, влаштувавши невеличкий благодійний ярмарок. Продавали борщ та рибну юшку з пампушками з горохом і часничком, вареники з сиром, картоплею та капустою, смаколики з трав’яним чаєм — усе смачне й ароматне, пропахле димом на свіжому морозному повітрі.

У затишному будиночку, де потріскували дрова в каміні, світилася новорічна красуня й усе навколо прикрашене святковими вогниками, Чудотворець зустрічав дітей. Малеча розповідала йому вірші, співала колядки, а святий Миколай дарував кожному імбирний пряник та нагадував про молитву за захисників.

Чимало гостей прийняла резиденція святого Миколая 18 грудня. За два дні “будиночок бажань” відвідало 382 дитини з батьками і рідними. До резиденції святого Миколая навіть голуб залетів. Кружляв у приміщенні, ходив по столу, навіть на бороду Чудотворцю сів… Символічно, бо цей птах — передвісник миру. Тож його поява вселяє ще більшу віру у нашу перемогу над російськими окупантами.

На благодійному ярмарку працівники культури вторгували 10 300 грн. Всі кошти вони, як організатори ярмарки, передали волонтерам на придбання авто для одного із підрозділів ЗСУ, де служить наш земляк із села Білозірка.

Наталя ГАМЕРА