icon clock03.12.2022
icon eye509
ПОДІЇ

Коли молитва єднає серця християн у єдиному помислі: у Білозірці провели важливу й змістовну міжконфесійну зустріч

Уродженець села Білозірка, що на Лановеччині, Ростислав Білосевич давно опікується і співпрацює зі своїми односельцями. Він частий і почесний гість у Білозірській школі, завжди приходить не з порожніми руками. Нещодавно ініціював проведення міжконфесійної молитви за Україну та перемогу над ворогом, за Збройні сили України, яка відбулася у школі його рідної Білозірки.

Як активний член товариства “Просвіта”, доцент-емерит Національного університету “Львівська політехніка”, вірянин української церкви християн віри євангельської, Ростислав Михайлович не стоїть осторонь і в ці тривожні для України часи.

Участь у міжконфесійній молитві взяли священнослужителі української церкви християн віри євангельської Павло Пюрко, Сергій Швед з Тернополя, Іван Дмитришин з Лановець, священник сіл Білозірка і Шушківці Олексій Філюк та християнський вокальний гурт “Вифлиєм” з Вишнівця.

А також до молитви приєдналися жителі Білозірки та Шушковець, яким не байдужа доля України та життя і здоров’я наших захисників. Адже понад 30 білозірчан та більше 10 хлопців із Шушковець сьогодні воюють на фронті, боронять нашу землю від російського ворога.

Розпочали захід хвилиною мовчання, вшанувавши пам’ять нашого героя Віктора Довгалюка, який загинув за Україну.

Під час дійства почергово звучали змістовні духовні проповіді, щирі молитви священників, спільні молитви присутніх у залі християн та чудові християнські пісні у милозвучному виконанні гурту “Вифлиєм”.

Дружинам чи батькам воїнів, які зараз служать в ЗСУ, організатори вручили пакети продуктових наборів, а дітям – солодощі, духовну літературу та пам’ятні подарунки.

Згуртованість людей, єдність в молитві саме на часі. Це гідний приклад для молоді та дітей.

Дякуємо Богу за можливість проведення такого заходу та щиро дякуємо Вам, Ростиславе Михайловичу, за ініціативу, за організацію Молитви за Україну та за подарунки. Міцного Вам здоров’я, успіхів у невтомній діяльності на духовній і освітній ниві, довгих років життя, а головне – Перемоги і Миру усім нам!

Лариса БАТОВСЬКА