icon clock01.03.2024
icon eye2134
ОСОБИСТОСТІ

Коли захист своєї країни – за покликом серця: військова з Лановеччини отримала високу нагороду від Головнокомандувача ЗСУ та міністра оборони України

  Захоплення і повагу заслуговують усі, хто зі зброєю в руках на передових позиціях фронту боронить Україну від російської агресії й окупації. А найбільше хочеться із вдячністю обійняти жінок і дівчат, наших відважних захисниць.

  Олеся Рейда із села Борсуки, що на Лановеччині, у війську з вересня 2022 року. Волелюбна, рішуча, відважна. Сьогодні вона одна із десяти жінок у десантно-штурмовому батальйоні 95 бригади ДШВ.

За зразкове виконання службового обов’язку нагороджена заохочувальною відзнакою Міністерства оборони України – медаллю “Захиснику України”, а також медаллю “Хрест пошани” за бездоганну сумлінну службу. Від командира оперативно-тактичного угруповання “Лиман” наша відважна землячка отримала відзнаку “Знак доблесті”.

  Нещодавно високу нагороду захисниці з Лановеччини та іншим воїнам 95-ї окремої бригади десантно-штурмових військ ЗСУ вручили Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський та міністр оборони України Рустем Умеров.

  Вітаємо нашу славну “Ластівку”! Дякуємо! Гордимося! Бажаємо здоров’я та якнайшвидшої перемоги!

Наталя ГАМЕРА

  Ким була у цивільному житті Олеся Рейда, хто її чекає вдома та хто з рідних на фронті – про це читайте за посиланням, опублікованим ще минулого року: