Лановеччина духовна: традиційна подячна молитва за прожитий рік, освячення фігури Божої Матері та Вифлиємський вогонь

У селі Борсуки встановили фігуру Матері Божої

  У неділю, 25 грудня, у храмі святого Миколая села Борсуки відбулося освячення встановленої фігури Матері Божої. Чин освячення провів Архієписком Тернопільський і Кременецький Нестор.

  Священнослужителі та прихожани молилися за мир в Україні, перемогу над окупантами, за здоров’я захисників та захисниць, за тих, хто загинув у цій жорстокій війні росії проти України.

У Святопокровському храмі відбулася традиційна подячна молитва

  За участі священників Лановецького благочиння ПЦУ 26 грудня відбувся щорічний подячний молебень, який очолив благочинний о.Ігор Шаринський.

  У спільній молитві присутні у храмі дякували Богу за прожитий рік і просили швидшої перемоги та миру в країні.

  — 2022 рік минає, а з ним і всі труднощі, які ми переживали, — звернувся до вірян о.Ігор. — Ми не можемо казати, що рік був поганим. На все воля Божа. Ми вистояли і не здалися ворогу. Ми молилися за всіх, хто сьогодні допомагає наближати перемогу — за захисників, за медиків, за волонтерів, за рятівників, за владу і всіх, чия щоденна праця — це великий внесок у здобуття миру. Наші молитви також за повернення полонених додому і швидке одужання та вдалу реабілітацію поранених. Просімо у Господа, щоб у прийдешньому році всі захисники і захисниці повернулися додому живими, а Україна здобула мир і спокій від наших ворогів та була процвітаючою під Божим покровом.

Вифлиємський вогонь миру привезли на Лановеччину

  Учасники організації «Пласт» 25 грудня привезли на Лановеччину і передали Вифлиємський вогонь з Гробу Господнього у Святопокровський храм міста Ланівці та церкву святого Миколая Чудотворця села Борсуки.

Від одного міста до іншого, від села до села пластуни несуть Вифлиємський вогонь — це щорічна акція, мета якої полягає в поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Полум’я вогню — це символ миру, добра, тепла.  

  Люди запалювали свічки й лампадки у храмі, молились і несли їх у свої домівки. З вірою, вдячністю та надією.

Наталя ГАМЕРА