icon clock28.02.2023
icon eye239
Волонтерство

Листи і малюнки укріплюють душевно поранених воїнів

  Боротьба проти московських окупантів триває. Наші захисники мужньо протистоять ворогові при всенародній підтримці. Немає жодного населеного пункту і в нашій Лановецькій громаді, де б не волонтерили дорослі й діти, докладаючись до збору коштів на найнеобхідніші засоби захисту для воїнів, купівлі, ремонту машин, виготовлення продуктових наборів…  Цей перелік можна продовжувати, бо немає межі винахідливості й кмітливості наших ланівчан, які збирають і відправляють волонтерськими транспортами, поштовими посилками все необхідне в зони бойових дій.

  Серед наших земляків і безстрашні жінки та дівчата, які також служать в ЗСУ, надають медичну допомогу пораненим. Продовжує свою медичну волонтерську діяльність студентка Київського медичного університету Вікторія Романюк, яка вже третій місяць у складі медичного волонтерського гурту «Центр спасіння життя» доставляє поранених воїнів із найгарячішої ділянки фронту в донецькому напрямку через Краматорськ, Дніпро до Києва.

  Вікторія розповіла, що набиратися сил, одужувати, долати душевні стреси допомагають воїнам спілкування і перегляд отриманих від дітей листів, малюнків. Дитячі картинки із побажаннями ми бачили на стінах у тимчасових житлах, на блокпостах ще під час поїздок до наших захисників і в 2014-2017 роках. Тому і зараз дитячі картинки із побажанням вкладають у посилки й передають волонтерам, які вирушають на схід чи південь України.

  Ми переслали кілька разів до Краматорська такі дитячі твори, які підготували учні Лановецького ЗЗСО I-III ст. №1 ім. Ю.Коваля, верещаківські школярі та активні учасники групи «Арттерапії» при міській публічній бібліотеці, а також обдаровані діти переселенців. Отримали щирі слова вдячності.

  Переслали і музичний виступ-побажання дітей Лановецької громади до дня св. Валентина. У відповідь слова: «Чудово! Гарно! Діти — молодці! Дуже підняли бойовий дух!». Частину «художньої підтримки» розмістили в одному шпиталі, решту – вручили пораненим в госпіталях.

  Тож нехай цілющі дитячі твори й надалі піднімають дух воїнів, щоб ці передачі рухалися по спокійних дорогах медиків-волонтерів!

Марія РОМАНЧУК