icon clock29.09.2023
icon eye653
ПОДІЇ

Мешканців територіального центру в Ланівцях вшанували увагою з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку

  В стаціонарному відділенні терцентру проживає 28 чоловіків і жінок. Семеро з них — внутрішньо переміщені особи з Донецької та Луганської областей, де ведуться бойові дії. Серед мешканців — 10 осіб є ліжковими хворими, що потребують годування та постійного стороннього догляду; 15 підопічних стаціонарного відділення постійно користуються засобами гігієни (підгузками, прокладками, пеленками); троє пересуваються на візках.

  За інформацією директорки КУ «Лановецький територіальний центр надання соціальних послуг» Руслани Кушнір, соціальну послугу догляду вдома отримує 131 житель громади.

  До 1 жовтня, у Міжнародний день людей похилого віку, підопічні терцентру отримали подарункові набори від Товариства Червоного Хреста, які доставила голова районної організації ТЧХ Тетяна Яцула.

  Радісні емоції, приємні хвилини пісенного словограю подарували стареньким працівники культури Лановецької громади.

  Велика війна внесла ще більший смуток в душі українців, через це і позитивних миттєвостей менше. Проте буває, що творчо-культурна атмосфера наче вириває людину з реальності та занурює на деякий час у мистецький світ. А люди поважного віку, до того ж обділені любов’ю рідних, прагнуть уваги, опіки, турботи і приємностей та щиро сприймають турботу. Тож були вдячні і працівникам терцентру, і гостям.

  А після музичної частини, що проходила просто неба, усіх запросили на чаювання зі смаколиками.

  У доленосний для України час, звісно ж, увага і турбота простих людей більше зосереджена на підтримці й допомозі військовим на передовій та пораненим у лікувальних закладах. Проте знаходяться меценати, а також благодійні організації та фонди, які не оминають і соціальні заклади, зокрема і для літніх людей та осіб з інвалідністю: передають засоби гігієни, продуктові набори, необхідне побутове приладдя. За кожен прояв доброти до підопічних терцентру адміністрація, колектив працівників та самі мешканці щиро вдячні, бо насправді життєво необхідних речей у таких закладах ніколи багато не буває. Як і шани та доброго слова й української пісні.

Наталя ГАМЕРА