icon clock07.11.2022
icon eye1997
Війна ПОДІЇ

На Лановеччині попрощалися із загиблим Героєм і збирають кошти на лікування його сина

   Нападівка знову оповита сумом – у борні проти московських окупантів вже третій односелець поклав на олтар Вітчизни своє життя.

  Максим Олегович Кюз (16.03.1993 р.н.) маленьким переїхав з мамою на Лановеччину із Маняви, що на Івано-Франківщині. Тут, у новій сім’ї, виростав, бавив молодших братика і сестричку. Навчався у Нападівській школі. Ровесники й вчителі пам’ятають його серйозним, відповідальним учнем, надійним другом. Закінчив Лановецьке профтехучилище. Відслужив строкову службу. Коли повернувся з армії, одружився, працював у Тернополі, але постійно підтримував зв’язок з родиною і селом, куди завжди приїжджав з дружиною та діточками.

   Коли московське військо вторглося знову на українську землю, Максим став в ряди територіальної оборони у Тернополі. Звідси, із 105 територіальної бригади, був спрямований на Схід України.  Односельці разом із друзями й родиною допомагали його споряджати у час коротких відпусток із зони бойових дій. Збирали кошти і на тепловізор, підтримували з ним зв’язок. 4 листопада страшна звістка про загибель на Харківщині Максима Кюза прийшла в село. Дружина, діточки, батьки, молодші сестра і брат – у невимовному горі, яке поділяють всі мешканці села, громади, Лановеччини, Тернополя. Боляче сприйняли повідомлення про загибель Максима і родина у Маняві. Староста Манявського старостинського округу звернулася до нападівчан, щоб гідно зустріли його і пошанували, бо він загинув за кожного з нас. Прощання із героєм відбулося у храмі с. Нападівки в неділю, 6 листопада.

   Разом із родиною плачуть і наші серця, в молитві схиляємо голови перед новою жертвою кровожерливої рашистської імперії. Максим Кюз – ще один із когорти найвірніших синів України, які захищають право українців жити вільно на своїй рідній землі, право своїх дітей бути щасливими у своїй домівці. Висловлюємо співчуття і підтримку дружині Марині, донечці Катерині та синові Назарчику, батькам, сестрі і брату, всій родині. Вічна пам’ять і слава герою-земляку! Нехай буде легкою воїну рідна земля! Вічна пам’ять і царство небесне!

Марія РОМАНЧУК

   Військовослужбовці 105-ї бригади ТРО Тернополя звернулися до громадськості з проханням про допомогу сім’ї полеглого Героя Максима Кюза. Його чотирирічному синочкові Назарчику необхідне постійне лікування – у дитини глаукома на обох очах і катаракта правого ока.

Прохання до всіх небайдужих людей підтримати сім’ю, яка залишилася без надійної чоловічої опори!

Номер рахунку

Кюз Марина

4149 4998 0420 8435

UA833052990000026205691565462

Приватбанк блокує надходження, тому тимчасово новий рахунок 4149 4998 0420 8443