Наближаємо перемогу творчістю: учасники благодійного концерту у Ланівцях вкотре зібрали кошти для воїнів ЗСУ

Райдуга в небі висне,

Граючи в плесах вод,

Доки живе наша пісня,

Доти живе й народ.

  У недільний день у Ланівцях знову залунала пісня – вже четвертий благодійний концерт «Перемога починається із тебе» був приурочений  31-й річниці проголошення  незалежності України.  Ініціаторкою заходу була Софія Рижевська, Заслужена працівниця культури, організатором стала Лановецька бібліотека, зокрема члени Клубу активного довголіття. До них приєдналися юні співучі ланівчани й духовний хор Краснолуки та Якимовець.

    Ведучі благодійного заходу Світлана Пчола та Богдан Кукуруза, звертаючись до глядачів — а ними знову були учасники недільного ярмарку – наголошували, що таким чином творчі небайдужі ланівчани засвідчують свою любов до рідного краю, України і хочуть підтримати воїнів ЗСУ, які захищають  нас від  ворога, відстоюють державну незалежність. Звернулися до всіх небайдужих людей, щоб своєю участю і пожертвою вносили вклад у перемогу над агресором.

    Першим був мистецький виступ дитячого хору, які щиро і завзято висловлюють свою найбільшу мрію про мир і щасливе життя на рідній землі. Патріотичні пісні звучали у виконанні фольклорного народного ансамблю Будинку культури (керівник Софія Рижевська); поезії — в авторському виконанні Лариси Дідович-Закитнюк. Було представлено пісні Богдана Кукурузи «Боже, дай Україні…», «Зелена трава». Мужнім захисникам Богдан Кукуруза присвятив і свою поезію «Повертайтесь, сини».

    Виступили й молоді талановиті аматори – Катя Романюк, яку вже запам’ятала лановецька публіка; Зоряна і Соломія Довгалюки читали поезію і дарували пісню. Жіночі дуети у складі Клавдії Стасюк і Марії Маряндишевої, Тетяни Албок  і Надії Сташук виконали задушевні козацькі, ліричні пісні також і на замовлення воїнів, котрі були присутні на концерті.

  Бойовий дух і завзяття у пісенних та поетичних творах перепліталися із сумом та тугою за полеглими героями. А в піснях-молитвах звучало благання до Всевишнього, щоб дав силу і підтримку перемогти лютого ворога, щоб живими й здоровими із перемогою повернулися додому сини, мужі, батьки. Духовні твори представили для глядачів хористи — об’єднаний колектив церковної громади ХВЄ сіл Краснолука і Якимівці, який представив  Віктор Головатюк.

   Метою благодійного концерту «Перемога починається з тебе» було залучення коштів-пожертв на потреби воїнів-земляків. І цього разу підтримка небайдужих мешканців Лановеччини та учасників ярмарку склала 7243 грн, які передали волонтеру Валерію Собчуку для придбання необхідних споряджень військовикам. Всенародна підтримка Збройних Сил України триває!

  Марія РОМАНЧУК