icon clock09.03.2023
icon eye5159
ПОДІЇ

Ніхто не стримував сліз: під час повітряної тривоги Лановеччина зустріла загиблого Героя Олега Дробоцького

6 березня 2023 року російські окупанти відібрали життя українського патріота.

Талановитий художник, фотограф, щирий, доброзичливий, скромний, розумний хлопець, волонтер, мужній та досвідчений військовослужбовець, стрілець-санітар 1 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 2 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону військової частини А4123, старший солдат Олег Дробоцький загинув унаслідок ворожого артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Оріхово-Василівка, що на Донеччині.

Пам’ять про Художника із серцем Воїна кожен, хто мав за честь бути з ним знайомим, збереже лише світлу. У день зустрічі Олега на центральній площі Лановець у скорботі схилила голови громада, у зажурі стояли, спершись на мольберт, його осиротілі полотна війни.

“На відміну від вигаданого роману, війна справжня як ніколи, – написав якось у соцмережі Олег. — Фарби навіть дихають війною”.

Молодий митець не зраджував своєму талантові навіть у фронтовому горнилі. Йому би пензля тримати в руках, але він прийняв рішення захищати Батьківщину зі зброєю в руках.

На останню зустріч із сином приїхав батько Ігор, котрий також став військовослужбовцем. У невимовному горі мама Ольга, брат Денис. Олег був не лише опорою і надією в родині, він був найкращим із найкращих в Україні.

Честь тобі, Воїне! Нехай тобі у війську небесному буде спокійно. За свої активні 26-ть ти не встиг створити сім’ю, але залишив після себе світлу пам’ять, світлі спогади і безцінний творчий скарб для нащадків. Твоє ім’я буде увічнене на скрижалях історії нашої країни. Дякуємо за захист! Дякуємо за талант!

Щирі співчуття рідним. Хай Господь підтримує та дасть сили жити з вічним болем у серці, з незагойною раною. Спочивай у мирі, друже Художник.

Наталя ГАМЕРА

Прощання із загиблим Героєм Олегом Дробоцьким відбудеться у день смерті Тараса Шевченка. Чин похорону — у його родинному селі Вербовець з 10 години.