Отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків можна за допомогою електронного сервісу ДПС

  Отримати довідку про суми виплачених доходів та утриманих податків можна за допомогою електронного сервісу ДПС України ”Електронний кабінет платника”. Сервіс дозволяє оперативно та у будь-який час отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків. Для отримання довідки про доходи необхідно зайти на головну сторінку Електронного кабінету, через вебпортал ДПС України (https://tax.gov.ua), або набравши в адресному рядку браузеру: https://cabinet.tax.gov.ua.

  Щоб скористатися послугою “Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків”, користувачу необхідно мати кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів (https://acskidd.gov.ua), або в банківських установах та організаціях.

  Для входу в Особистий кабінет слід обрати особистий електронний ключ. У нижньому полі вводиться пароль для ключа та натискається кнопка “Увійти”. Якщо ключ дійсний, на екрані з’явиться напис “Ключ зчитано”.

  Виберіть розділ “ЕК для громадян”. Обираємо вкладку “Запит про суми виплачених доходів”.

  У формі запиту заповнюємо всі реквізити, підписуємо особистим ключем, зберігаємо та відправляємо запит. Наявність запиту у каталозі відправлених документів можна перевірити, перейшовши за вкладкою “Відправлені документи”. У відповідь на електронний запит надійде електронна квитанція, що свідчить про успішну доставку запиту на обробку. Квитанцію можна переглянути за вкладкою “Вхідні документи”.

  За результатами обробки запиту до особистого Електронного кабінету платника податків надійде “Відповідь про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного Реєстру фізичних осіб-платників податків”, яку можна переглянути, скачати або роздрукувати.