Підтримуємо Збройні Сили України піснею та коштами

   У черговий раз на звернення ГО «Лановеччина духовна» на волонтерів району Тернопільська ОВА дала дозвіл на проведення благодійного концерту в Ланівцях у неділю біля Культурного центру Єловицьких. Організатори й учасники цього заходу достатньо похвилювалися, адже щоденні повтори повітряної тривоги могли перекреслити задум. Крім цього, звечора в суботу розпочався дощ. Та молитви і звернення були почуті – концерт на підтримку Збройних Сил України відбувся.

   Шумів ярмарок навколо, осінь сипала під ноги золотим листям, і над будівлями, палатками, машинами злітала пісня, об’єднана темою «Ми, нащадки козаків». Бо ж наші славні земляки, що стали на захист рідної землі, – нащадки героїчних поколінь княжих воїв, козаків, бійців УНР, УПА, воїнів другої світової війни, які відстоювали право гідно і щасливо жити і бути українцями. Звучали духовні твори – звернення до Господа Бога та Небесної покровительки про захист синів-захисників. Твори про рідну землю, її красу, родинне тепло виконували учасники концерту – дует у складі Тетяни Філюк та Світлани Вегери, солістка Людмила Огродова, сімейний дует Огродових.

   Серцем сприймалися щирі та теплі слова юних виконавців — учнів Лановецької мистецької школи:

Любий солдате, ти мене не знаєш.

Я просто дівчина, живу собі, як всі.

У мене в місті тихо, не стріляють,

Але небо торкнулось душі.

Ти борешся за волю України,

За незалежність та її життя,

І за майбутнє кожної людини.

 І серед них живу і я.

Ти тільки повернись – благаю…

  Пісенні та музичні твори у виконанні учнів мистецької школи Анастасії Гаврилюк, Поліни Печеної, Анастасії Роїк, Аліни Охнівської, Марії Гуменюк, Євгенії Ремщук викликали не тільке захоплення, але й сум – не в одного очі наповнювалися сльозами. А юна пісенна зірочка Юліана Огродова з благанням зверталася до сильних світу цього: «Дорослі, зупиніть війну!». Не могли залишити байдужими глядачів, які попри базарні справи підходили послухати виконавців і внести свою частку на підтримку потреб захисників України, викладачі школи Ольга Костишин, жіноче тріо — Надія Кривокульська, Лариса Гаврилюк, Наталія Магдич. Учасниці жіночого вокального ансамблю «Мелодія душі» Лановецького будинку культури (керівник Світлана Вегера) потужно завершили виступ піснею «Непереможна Україна».

 Ведуча концерту Алла Сливчук побажала всім глядачам і учасникам злагоди, терпіння, єдності та підтримки захисників задля спільної перемоги над ворогом! Слава Україні! Героям слава!

  На потреби захисників України зібрано 10 173 грн та 20 злотих. Вдячні всім за підтримку!

Марія РОМАНЧУК