icon clock05.10.2023
icon eye279
ПОДІЇ

Покарання уникнути не вдалося: майже через місяць після вчинення правопорушення встановлено особу палія

  Провідним інспектором Кременецького РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області 13 вересня на території Лановецької ТГ проводився рейд щодо недопущення спалювання сухої рослинності громадянами та виявлення осіб, які здійснюють ці діяння.

   По вулиці Незалежності в м. Ланівці було виявлено двох громадян, які спалювали суху рослинність на землях сільськогосподарського призначення. Під час профілактичної розмови між порушниками і працівником ДСНС виник словесний конфлікт, після чого палії втекли з місця події.  Дії, які вчиняли порушники, та транспортний засіб, на якому вони втекли, були зафіксовано інспектором на відеокамеру і матеріали справи передано до працівників поліції для проведення розшукових дій щодо встановлення осіб.

  Завдяки оперативним та професійним діям працівників відділення поліції 2 м.Ланівці Кременецького РВП ГУ НП в Тернопільській області, було встановлено особи громадян, котрі здійснювали спалювання сухої рослинності 13.09.2023, чим вчиняли дії, за які передбачена адміністративна відповідальність згідно ч.1 ст. 77-1 КУпАП.  

  Відтак сьогодні, 5 жовтня, на порушників було складено протоколи про адміністративне правопорушення  і розглядається питання про притягнення їх до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу від 3 060 до 6 120 грн.

  Пам’ятайте: випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, сухої рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, карається законом у вигляді штрафу: для громадян — від 3 060 до 6 120 грн; для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 грн.

Андрій ПУШКАР,

провідний інспектор ВЗНС Кременецького РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області,

старший лейтенант служби цивільного захисту