Провели Героя з короваєм: у Борсуківській громаді попрощалися із захисником Андрієм Фаюрою

5 вересня 2022 року на Донеччині біля населеного пункту Біла Гора загинув солдат в/ч А3215, уродженець села Піщатинці Борсуківської територіальної громади Кременецького району Андрій Анатолійович Фаюра🕯

Андрія на колінах зустріли жителі Борсуківської громади та односельці з села Піщатини. У горнилі війни 23-річний юнак з 25 лютого цього року. Ще надто молодий, але відважний Воїн пішов на війну, аби захищати рідну землю від ворогів, боронити незалежність нашої країни і волю українців. Він не створив власної сім’ї, але зумів прожити своє коротке життя гідно. Загинув Героєм, назавжди залишивши біль скорботи і жури своїм рідним та близьким, друзям і побратимам.

Про Андрія на його малій батьківщині згадують лише теплим словом. Він виховувався у дружній багатодітній сім’ї, ще школярем був послушником у місцевій церкві. Після школи вчився у Зборівському технічному коледжі, в армії був відмінником строкової служби. Працював на різних роботах. 25 лютого добровільно став на захист України. Був поранений, проходив реабілітацію і знову повернувся на фронт. А 5 вересня його земний шлях вкоротили російські окупанти.

З весільним короваєм, але під звуки поховального маршу та військового залпу молодого Захисника провели до місця вічного спочинку, закарбувавши його ім’я до списків Героїв Небесної варти. Пам’ятний лист від головнокомандувача Збройних Сил України В.Залужного і національний стяг передали матері Андрія, Оксані Антонівні — як знак шани і вдячності за відважного сина.

Щирі співчуття рідним юнака. Схиляємо голови в скорботі перед його подвигом. Нехай з миром спочиває. Царство небесне його душі.

Наталя ГАМЕРА

Фото: Борсуківська територіальна громада