«Разом в строю»: у селі Борщівка започаткували нову традицію та провели благодійний ярмарок і концерт на підтримку ЗСУ

  У День Незалежності України в Борсуківській громаді пройшли спортивні змагання імені Героїв села Борщівка «Разом в строю», благодійний концерт і благодійна ярмарка.

  Ідея вшанування загиблих в російсько-українській війні односельців, започаткувавши нову традицію, належить місцевій волонтерці Ользі Цісаренко. Допомога і підтримка захисників — це її кредо останніх декілька років, відколи триває збройна агресія, а з минулого року і повномасштабне вторгнення росії в Україну.

  Спортивні змагання за участі учнів Борщівської школи підготували і провели вчителі фізкультури Михайло Горошко та Сергій Лахманюк. Переможців голова громади Роман Кухарський відзначив грамотами і медалями. А пам’ятні відзнаки з портретами Героїв займуть почесне місце у навчальному закладі.

  — Акція «Разом в строю» — це нова традиція для борщів’ян, що матиме продовження, адже Герої не вмирають, доки живуть у наших серцях! — вважає пані Ольга.

  Благодійний концерт за участі як дорослих, так і юних та маленьких аматорів сценічного мистецтва з Борсуківської громади відбувся у Центрі культури, дозвілля і спорту села Борщівка.

  Під гучні овації та скандування: «Дякуємо!» на сцену були запрошені присутні військові, котрі після поранення перебувають вдома. Це Андрій Цимарно, Павло Мізоцький та Андрій Бик. Хлопцям вручили квіти і щиро дякували за захист. А сім’ям полеглих героїв Ольга Цісаренко підготувала особливий подарунок: прапор із світлиною небесного воїна.

  — Це мій прояв пошани до цих сімей і найменше, що я могла зробити, щоб підтримати їх, дати зрозуміти, що вони не залишилися зі своїм горем наодинці.

  До участі в приготуванні смаколиків та інших предметів торгівлі на благодійному ярмарку були залучені місцеві підприємці та багато борщівських сімей. Маленькі волонтери реалізували все, а виручені кошти передали Ользі Цісаренко.

  — Загальна сума, яку вдалося зібрати з ярмарки та благодійного концерту, становить 15 045 гривень і 75 копійок, — прозвітувала волонтерка. — Які ж сильні наші діти та завзяті! Вони витримали спеку, задуху, дехто і змагання, виступи на великій сцені та море хвилювань, але вистояли ярмарку і гідно все продали! Тому батькам є ким пишатися, а я не перестаю дякувати за правильне виховання. Хочу також окремо подякувати місцевим підприємцям, родині Рейдів — Якову Васильовичу, Ользі Степанівні, Ярославу, Тетяні за надані для ярмарки два ящика морозива, морозильну камеру і ще багато різного краму та допомоги на постійній основі! Вдячна всім, хто долучився до підготовки та проведення святкового дійства, жертводавцям та учасникам!

  Якщо сьогодні і проводити урочисті чи святкові дійства, то лише з метою вдячності та допомоги тим, хто захищає Україну і вшанування тих, хто життя віддав у боротьбі за її незалежність та суверенітет!

Наталя ГАМЕРА