Серед лауреатів конкурсу “Людина року-2023” – волонтерка з Лановеччини Богданка Барва

Організатори щорічного конкурсу “Людина року” на Тернопільщині – спортивно-митецький та духовний центр «Моя Україна» і редакція обласної газети «Вільне життя» підбили підсумки та оголосили переможців.
Серед них – відома волонтерка, дружина військового, жителька села Борсуки Богданка Барва. Її активністю захоплюються колеги по волонтерському рухові, багато воїнів завдячують Богданці шаленою моральною підтримкою та дієвою допомогою важливими речами. З-під землі дістане, кошти збере, на пошту доставить якнайшвидше, бо війна не чекає. Скромна, не вважає свою діяльність показовою і такою, про яку складатимуть вірші і хвалебні оди – робить це за покликом серця, з великої поваги та вдячності до захисників і захисниць. Наближає омріяну Перемогу величезними справами та щоденним клопотом. При цьому встигає і на ферму позмінно, де працює дояркою.


Нагадаємо, торік серед переможців конкурсу “Людина року-2022” був учасник бойових дій 2015 та 2022 років Микола Демчук з села Краснолука.


“Непросто було їх обрати з багатьох пропозицій. Хоч дехто вважає, що подібні конкурси не на часі, мовляв, справжні герої в окопах, та й стільки горя і сліз нині, що не до всіляких відзначень, ми ж іншої думки, — зазначають члени оргкомітету конкурсу. — Вважаємо: завжди на часі наша вдячність і добре слово про тих, хто заслужив їх своєю жертовністю, ентузіазмом, добрими справами, активною позицією задля нашої Перемоги.
Багато цих людей справді дуже скромні, не хочуть, щоб їх виділяли з-поміж інших, твердять, що роблять це не задля слави, а тому, що по-іншому не можуть. Усе це так. Але й вони повинні знати: громадськість краю бачить їхні старання, невтомну працю, а моментами й високу жертовність. І подякувати їм за це чи не головне завдання нашого конкурсу.
Звісно, найвищої нашої вдячності заслуговують Збройні сили України – наш щит і наша надія. Усі наші захисники і захисниці – люди року, що минув, їм наша безмежна вдячність. Тому вони перші серед переможців конкурсу”, — зазначають члени оргкомітету.
Отож, почесного звання “Людина року-2023” удостоєні:
ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ
БАРВА Богдана Іванівна – волонтерка з Лановеччини.
БАРНА Степан Степанович – сержант 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ “Едельвейс”.
БЛІХАР Василь Євгенович – генеральний директор (головний лікар) комунального некомерційного підприємства “Тернопільська обласна клінічна лікарня” Тернопільської обласної ради.
ВЕНГЕР Олена Петрівна – волонтерка, доктор медичних наук, завідувачка кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського НМУ ім.І.Я.Горбачевського.
ГЕРМАН Тарас Олегович – багаторічний волонтер, учасник гуманітарного проекту ЗСУ “На щиті”.
ОЛІЙНИК Богдан Степанович – керівник ТОВ “Агро-Млин” м.Скалат Тернопільського району.
САМБОРСЬКИЙ Сергій Адамович – боєць 85-го батальйону тероборони військової частини А7172 ЗСУ, сапер.
ШИМКІВ Петро Михайлович – учасник бойових дій 2022-2023 років у складі 105-ї окремої бригади тероборони ЗСУ, голова Тернопільського обласного об’єднання “Просвіта”.
ШУПЛЯК Олег Ілліч – художник-живописець, заслужений художник України.
ЩИРЕНКО Василь Васильович – генеральний директор ТОВ “ОСП корпорація “Ватра”.
Вітаємо достойних людей! Вітаємо нашу милосердну і щиру бджілку-волонтерку Богданку! Дякуємо за невтомність! Дякуємо за захист усім, чиї імена поза будь-якими конкурсами, але в наших серцях!
Наталя ГАМЕРА