Щоб підтримати захисників, педагоги та школярі організовують благодійні акції та ярмарки, збираючи чималі суми

  Школярів та педагогів не злякаєш благодійними ярмарками чи акціями з гуманітарною місією. А якщо це стосується допомоги воїнам Збройних Сил України, то й поготів!

  Лановеччина уже побачила, наскільки активним і дієво сильним було дитяче волонтерство упродовж літніх канікул. Українські діти після 24 лютого подорослішали, а деякі навіть посивіли, ставши свідками чи жертвами москальського кровавого «асвабаждєнія» на окупованих територіях. Росіяни відібрали в наших дітей не лише дитинство, а й рідний дім, сім’ю, скалічили психіку, покалічили тіло. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, від лютого-2022 майже 400 дітей загинуло та понад 780 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

  Щоб швидше припинити жорстоку війну росії проти України, морально і матеріально підтримати захисників, кожен свідомий громадянин старається внести свою лепту для наближення перемоги.

  У селі Буглів учні та колектив місцевої школи організували ярмарку з метою зібрати кошти для потреб військових. Солодку випічку та інші смаколики готували мами школярів, та й діти допомагали. Приносили на продаж здобу і працівники школи. Буглівчани зібрали чималу суму — 18 500 гривень! Ці кошти вчителі привезли у Ланівці та передали волонтерові Валерію Собчуку. Того ж дня він замовив необхідні землякам речі, які вони просили.

  А в Лановецькій школі №1 імені Юрія Коваля провели благодійну акцію «В єдності наша сила», зібравши 15 117 гривень.

  Збирали кошти, щоб придбати для випускника школи, а сьогодні командира відділення 25-ї десантно-штурмової бригади Дениса Кирилюка та його побратимів планшет, флешку і рації. Планшет і флешку, за інформацією волонтерки Оксани Жмаки, вже купили. Рацій потрібно 4 штуки моделі DP4400 (або їх аналоги). Вартість однієї в Німеччині — 713 євро. Апаратура не з дешевих, але для підрозділу Дениса саме така потрібна. Тож збір коштів триває. Гроші можна перераховувати на волонтерську картку Оксани Жмаки 4149 6090 1441 2284.

  Війна триває. Тож не розслабляймося! Важлива кожна гривня! Як зауважує Оксана Жмака, малих сум не буває. Не соромтеся жертвувати і по 10-20 гривень.

  Наша сила справді в єдності! Тільки злагоджена і спільна робота тилу й передової пришвидшить таку бажану для усього світу Перемогу України над монстрами з громадянством росії в паспортах!

Наталя ГАМЕРА