icon clock30.01.2023
icon eye982
Війна ПОДІЇ

У Борсуківській громаді на колінах зустрічали Героя з війни та під військовий залп проводжали до лав Небесного легіону

   Микола Дягілев народився 30 листопада 1983 року і проживав у селі Борсуки. Наприкінці жовтня 2022-го мобілізований до лав ЗСУ. Служив стрільцем-санітаром стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А4267.

  За декілька місяців, проведених на війні, був контужений, проходив лікування у шпиталі, звідки знову повернувся на передову. Під час одного із артилерійських обстрілів воїн-захисник отримав смертельне поранення. Загинув 26 січня 2023 року поблизу населеного пункту Миколаївка Бахмутського району.

  Микола Дягілев працював у Босуках охоронцем в агрофірмі «Горинь». Друзі сім’ї, односельці згадують лише добрим словом доброго, спокійного і щирого Колю. Він був хорошим сім’янином, турботливим сином, батьком і братом. Понад усе кохав свою дружину Ольгу, сина Владиславчика (2014 р.н.) та донечку Каріну (2017 р.н.). Величезна й непоправна втрата для сім’ї Дягілевих, для громади, для країни.

  За свободу і незалежність Україна втрачає своїх вірних і відданих синів. Боляче… Російські окупанти руйнують долі українських сімей, залишають сиротами дітей, вдовами дружин, батьки хоронять синів і дочок молодими. Росія рівняє з землею українські міста і села, нищить інфраструктуру, безжально вбиває мирне населення. Це жах, який неможливо пробачити. Це реальність, що не вкладається в свідомості, з якою неможливо змиритися.

  Велика кількість людей прийшли зустрічати тіло загиблого Героя та зібралися, щоб віддати останню шану Захисникові і з військовими почестями, за християнським звичаєм провести до місця вічного спочинку, до Небесного легіону.

  Щирі співчуття родині мужнього Воїна. Вічна пам’ять Миколі, а добрий спомин про його жертовність назавжди залишиться на скрижалях історії.

Наталя ГАМЕРА

Фото: @Борсуківська територіальна громада