У Борсуківській громаді традиційно розпочали жнива з молитви, а в оновленому приміщенні Центру культури провели благодійний ярмарок і відзначили активних волонтерів

  На свято апостолів Петра і Павла у Борсуківській громаді в найбільшому агропідприємстві «Горинь» (керівник Осип Гасюк) традиційно провели спільну молитву за успішний збір урожаю й обряд освячення техніки перед початком жнив-2023.

  А в селі Борщівка уперше після ремонту громада зібралася того дня в приміщенні Центру культури, дозвілля та спорту.

  Голова громади Роман Кухарський звернувся до присутніх насамперед із вдячністю за згуртованість і небайдужість у допомозі військовим, підтримці сімей загиблих і за активну участь у громадській діяльності. Відтак подяками відзначили доброчинців, меценатів, волонтерів. А Юрію Кравчуку урочисто вручили відзнаку «Почесний громадянин Борсуківської громади».

  Творча частина культурного дійства, до якої були задіяні місцеві колективи, вокалісти, а також Заслужений артист України Павло Доскоч, захопила усіх присутніх. Ніби й не до свят і пісень, коли гинуть люди, коли хоронять земляків-воїнів чи не в кожному селі, та «Попри війну ми продовжуємо жити, розвиватися й удосконалюватися з перспективою на світле майбутнє», як сказав сільський голова.

  На святкове дійство зібралося чимало людей. Діти місцевої школи разом з батьками приготували смаколики, виготовили власноруч прикраси. Усе це добро вдало реалізували на благодійному ярмарку. А ще Ганна Венгер наварила борщу і разом з директором школи Андрієм Оксенюком пригощали гостей.

  Волонтерка з Борщівки Ольга Цісаренко прозвітувала, що того дня їй передали з ярмарку й особисто 7320 грн готівкою та тисячу на картку на потреби воїнів.

  Волонтерці зі Снігурівки також передавали кошти для збору, який вона оголосила на потреби підрозділу земляка.

  Не всі схвалювали проведення в такий тривожний час урочистого відкриття оновленого приміщення Центру культури, дозвілля і спорту в Борщівці. Однак організатори зуміли створити атмосферу єднання та взаємопідтримки.

Наталя ГАМЕРА

 Фото: Борсуківська сільська рада