icon clock20.02.2023
icon eye782
ПОДІЇ

У кого що болить, той те і презентує: в рамках робочого і дружнього візиту делегація Лановецької громади відвідала Німеччину

  На запрошення обербургомістра міста Лінген Дітера Кроне делегація Лановецької громади на чолі з міським головою Романом Казновецьким перебуває з робочим візитом у Німеччині. Під час зустрічі сторонами обговорено подальші кроки співпраці та проєкти у 2023 році.

 В якості партнерства із містом Лінген, Лановецька міська рада взяла участь у веловиставці, що проходила 18-19 лютого в Лінгені у місцевому виставковому центрі «Emsland Arena». Наша делегація презентувала територіальну громаду у напрямку певних соціально-економічних досягнень, а також — культурно-побутову діяльність тилового фронту. Серед експонатів виставки чільне місце займають і символічні — окопні свічки, сухі страви швидкого приготування, сухофрукти, енергетичні батончики, дитячі малюнки і послання воїнам ЗСУ. Усе — про те, як люди підтримують захисників та вимушених переселенців, які ініціативи проявляють юні волонтери, як загалом працює потужне волонтерство Лановеччини. А в нас воно — одне з найактивніших в Україні!

  Відомо, що керівництво міст Лінген та Ланівці підписали Угоду про партнерство, що передбачає підтримку та дружні стосунки Німеччини з Україною. Завдяки співпраці упродовж лише останнього року німецькі друзі передали сотні тонн гуманітарних вантажів — продукти харчування, засоби гігієни, автомобілі, генератори, побутові та інші важливі речі для підтримки внутрішньо переміщених осіб, котрі проживають на території Лановецької громади, а також малозахищених верств населення та об’єктів соціальної сфери з метою забезпечення повноцінного функціонування в умовах війни.  

  Відтак, розширення міжнародної співпраці є важливим аспектом подальшого розвитку Лановецької громади та реалізації нових проєктів. Тому участь нашої делегації з робочим візитом у Німеччині надважлива. А, завдяки ще й багаторічному знайомству, — по-дружньому тепла.

Наталя ГАМЕРА

Фото: Лановецька міська рада