У Ланівцях встановили Алею пам’яті загиблих Героїв

  У День Збройних Сил України, 6 грудня, на центральній площі міста Ланівці вшанували пам’ять загиблих воїнів – вихідців із Лановецької громади – у війні росії проти України. «Сьогодні ми пошановуємо тих Героїв, які пішли боротися з ворогом не через бажання воювати, а з великої любові до кожного з нас, до своїх рідних та України», — зазначив благочинний о. Ігор Шаринський під час спільної молитви за полеглих захисників.

  Дванадцять Героїв з Лановецької громади назавжди закарбувалися в новітній історії – вони своїм героїзмом, жертовністю та відвагою боролись за те, щоб ми не бачили і не відчували весь жах війни. І заплатили за це найбільшу ціну – свої життя.

  Лановецький міський голова Роман Казновецький у своєму виступі зазначив: «На цій площі ми зустрічали кожного загиблого Героя, звідси ми востаннє проводжали їх до рідного дому. І сьогодні на цьому ж місці ми освячуємо алею пам’яті, де кожен з нас – поспішаючи на роботу, додому, до магазину чи вирішувати будь-які свої буденні справи – буде бачити і не забувати, завдяки кому ми живемо». Очільник громади вручив рідним загиблих Героїв пам’ятні листи.

  Українська земля зросилася кров’ю своїх захисників, і проросте вона свідомістю, патріотизмом та волею українського народу.

  Ми пам’ятаємо! Ми не забудемо! Ми переможемо!

Фото: Лановецька міська рада